Voluntarii Rafael

Băduceanu Alessia
Pentru mine “Fundația Rafael” este o a doua casă. De ce? Pentru că am crescut participând la diferite evenimente de la 7 ani, urmând apoi să devin voluntar.
Jugariu Ruben
Eu simt că voluntariatul se face în liniște, fiind prezent mereu acolo unde e nevoie de tine. La Rafael se simte acea bucurie a beneficiarilor și a celor cu care ei interacționează și asta îmi dă o stare plăcută.
Mariș Elena
Atunci când spun “Fundația Rafael” am în minte trei cuvinte: creativitate, dăruire și emoție. Când am fost prima dată la acest centru de zi am rămas surprinsă într-un mod plăcut de atmosfera în care se desfășurau activitățile, de parcă toți ar fi fost membrii aceleiași familii. De fiecare dată când am participat la programe atât cu copiii, cât și cu adulții, le-am simțit veselia, care se datora faptului că venea cineva să îi viziteze și să lucreze cu ei.
Având o experiență de aproape doi ani la fundație am reușit să iau parte la toate programele acesteia, inclusiv la atelier, unde poți descoperi cât de îndemânatic și creativ ești.
Sunt sigură că oricine ar veni la Rafael să facă voluntariat ar fi primit cu brațele deschise, iar energia pozitivă pe care ar primi-o din partea beneficiarilor nu s-ar putea compara cu nimic în lume.
Palade Aurel
Voluntariatul face parte din structura umană. Pur și simplu, n-aș putea să stau deoparte, iar când cauza e nobilă, e o satisfacție în plus. Mă bucur să fiu voluntar Rafael și să fiu mereu alături de comunitate și de oamenii ei frumoși.
Pascu Florica
Mă simt aici ca o bunicuță iubită necondiționat și mă bucur să le citesc beneficiarilor povești, să-i ajut și să fac tot ce e nevoie în cadrul Fundației.
Petrescu Teodora
Fundația Rafael sau Familia Rafael! 💜
Pe parcursul voluntariatului în cadrul Fundației Rafael am avut plăcerea de a acumula noi experiențe.
De asemenea copiii și adulții cu dizabilități, beneficiari ai fundației, ne- au umplut inima de bucurie de fiecare dată când am lucrat împreună. Am putut observa cum aceștia se bucură de lucrurile mici și simple ale vieții; ca de exemplu: culoare și textura florilor, baloanele, culoarea obținută din acuarele, ascultarea unei povești, reușita confecționării unui puzzle sau faptul că pot alerga prin curtea fundației în lumina soarelui.
Un alt lucru ce m- a fascinat este faptul că adulții, copiii cât și echipa te primesc cu bucurie în activitățile lor. Nu de puține ori am plecat din fundație cu energie pozitivă.
În activitățile din afara fundației ( A.S.R, Maratonul Montan Rafael, standul Rafael..etc) nu a lipsit organizarea, lucrul în echipă, seriozitatea, bucuria, răbdarea, dragostea, bunătatea și întrajutorarea.
Ca o concluzie, Fundația/ Comunitatea Rafael o asemăn cu o mare familie în care Dumnezeu vindecă trupul și sufletul.
Rafael= Dumnezeu vindecă.
Scurtu Estera
Fundația Rafael este locul unde am învățat multe – m-am dezvoltat personal și profesional. Ca și voluntar îmi dau seama cât de importanta este implicarea în dezvoltarea persoanelor cu dizabilități. Cu toate ca sunt oameni speciali și credem ca nu au un loc în societate, sunt persoane de la care am învățat ce înseamnă să te bucuri de lucrurile mărunte, răbdarea și perseverenta de obține rezultatele dorite. Voluntariatul te ajuta sa descoperi calități și abilități de care nu erai conștient ca le ai.
Spînu Adina
Fundați Rafael este unul din factorii pentru care am ales să studiez asistența socială și nu pot descrie în cuvinte impactul pozititv avut în viața mea prin faptul că am ajuns să fiu voluntară de câțiva ani. Este o mare bucurie pentru mine să mă pot implica în activitățile de zi, să văd copiii si adulții zâmbind, să merg la evenimente care susțin fundația, este o onoare pur și simplu și sper să pot face asta în continuare.
Ștaier Claudiu
Voluntariatul în cadrul Fundației Rafael este pentru mine o continuă lecție de viață. Înveți aici că întotdeauna primești mai mult decât ai dăruit și că bucuria pe care o oferi se întoarce copleșitor de frumos.
Ungureanu Silviu
Numele meu este Ungureanu Silviu-Alin și sunt absolvent al Facultății de Sociologie și Comunicare specializare Asistență Socială, al Universități Transilvania. Să fiu voluntar Rafael este pentru mine cel mai prețios lucru. Fundația mi-a fost recomandată de coordonatorul meu de practică și inițial am ajuns acolo ca practicant. La acel moment eram speriat, nu știam ce aveam să intalnesc sau dacă eram pregătit pentru o astfel de experiență, dar ce a urmat s-a dovedit a fi o adevărată lecție de viață. Pentru mine, voluntariatul este un act de iubire!
Nu este intotdeauna ușor, uneori te blochezi, simți că nu-i poți ajuta, însă cu toate acestea știi că ești acolo pentru ei, iar acest lucru te motivează foarte mult.
Această experiență m-a schimbat foarte mult. Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la ei este să zambesc mereu și să cred că putem schimba ceva.
Vă mulțumesc!
Văduva Raluca
Fundația Rafael mi-a oferit ocazia de a ajuta oamenii.De aproape 9 ani de când sunt voluntară a acestei fundații, am cunoscut oameni minunați, am descoperit în personalitatea mea părți despre care nu știam că ar exista sau cărora nu le-am dat nicio importanță. Am trăit emoții profunde, iar momentele în care beneficiarii fundației m-au recompensat cu aplauze, mi-au umplut ochii de lacrimi și credeți-mă, nimic nu se compară cu aceste momente.
Vă mulțumesc oameni dragi și frumoși pentru că îmi permiteți să fac parte din această familie.
Mereu aproape de voi!