Descrierea competiției “Andurant Sprint Rafael”, ediția a V-a,

29 aprilie 2023

Așteptăm primăvara anului 2023 cu multă nădejde și cu bucurie. În acest an venim cu o nouă provocare, adăugată cu entuziasm la cele anterioare. Am crescut, avem deja 5 ani și credem că e timpul să trecem la un nivel superior. Astfel, vom avea 5 tipuri de curse:

-Cursa RAFAEL -12h, cu start în data de 29 aprilie, ora 11, din Zona Maial pe o primă buclă de 20 de km (pe traseul semimaratonului Rafael), cu 800 m diferență de nivel, urmată de o buclă de 10 km (400 m diferență de nivel). Pe prima buclă (20 de km) se va alerga o tură, iar pe cea de-a doua buclă se va alerga în mod repetat, în următoarele ture. La cursă se poate participa individual sau în echipă de 4 (ștafetă). Pentru a fi finisheri, participanții vor fi nevoiți să alerge cel puțin 20 km (individual) sau 50 de km (echipă). Pauze pot fi luate oricând, doar la punctul de start/finish, în intervalul de 12 ore, cu condiția ca pentru tura de 20 de km să fie alocate maximum 5 ore (alergare + pauză), iar pentru o tură de 10 km, maximum 3 ore (alergare + pauză). Începând cu a doua tură, după trei ore de la ultima trecere prin poartă, participanții ies din cursă și se ia în calcul timpul ultimei treceri prin poartă și numărul de curse aferent. De asemenea, cursa se termină în momentul în care alergătorul declară oficial că a terminat, luându-se în calcul ultima trecere prin poartă. Se iau în calcul doar ture întregi. Clasamentul se face în funcție de numărul de ture complete validate în intervalul total de 12 ore, iar în cazul în care numărul de ture este egal, diferențierea se face după timpul fiecărui alergător/fiecărei echipe. Echipele pot fi mixte și vor fi formate din maximum 4 alergători, schimbul făcându-se la linia de start/finish, fiecare participant făcând minimum o tură.

Cursa Nocturnă -10 km, cu plecare în data de 29 aprilie, la ora 21, din zona Maial, ajungere în zona Lacului 2 și întoarcere la finish (buclă), la Maial, 10 km, 400 m diferență de nivel. Clasamentul se va face în funcție de timpul obținut de fiecare participant. Participanții la această cursă pot participa, dacă doresc, și la cursa verticală.

-Cursa Verticală -5 km, cu start în data de 29 aprilie, ora 17, din Zona Maial și cu linia de sosire pe Vf. Măgura- aproximativ 5 km, 650 m diferență de nivel. Clasamentul se va face în funcție de timpul în care ajunge fiecare participant pe vârful Măgura. Participanții la această cursă pot participa, dacă doresc, și la cursa nocturnă de 10 km.

-Cursa familiilor -2 km, cu start în data de 29 aprilie, ora 11.30, din Zona Maial. La cursă pot participa echipe familiale care să fie formate din maximum patru membri, dintre care cel puțin unul să fie minor și cel puțin unul să fie major. Cipul va fi purtat de un singur membru, el fiind cel care va trece ultimul linia de sosire dintre cei din familia lui, fiind cel care își va încuraja, motiva și ajuta echipa și se va asigura că toți ceilalți din familie au ajuns la finish înaintea lui.

-Cursa Virtuală, cu începere din data de 29 aprilie, ora 6, când veți alerga minimum 5 km și maximum numărul de km pe care îi veți putea parcurge într-un interval de 24 de ore, pe orice traseu doriți. Pentru cursa online se vor face 2 clasamente: unul în funcție de lungimea traseelor alergate, altul în funcție de diferența de nivel înregistrată.

Fiecare participant va putea să aleagă participarea:

-la cursa Rafael 12 h

-la cursa verticală,

-la cursa nocturnă,

-la cursele verticală și nocturnă (cu o singură contribuție financiară, un singur număr de concurs și un singur kit pentru ambele curse),

-la cursa familiilor,

-la cursa virtuală.

Ca și anul trecut, vă invităm pe toți participanții să fiți fundraiseri sportivi. Cum puteți face aceasta? Foarte simplu: vă înscrieți gratuit la competiție, prin completarea formularului de pe acest site, în perioada. Vă veți putea face un profil pe platforma Galantom. Apoi, dumneavoastră puteți aduna bănuți pentru asigurarea gratuității terapiilor acordate copilașilor și adulților cu dizabilități.

Pentru a vă fi validată înscrierea, e nevoie să strângeți:

-minimum 100 de lei/persoană, dacă doriți să aveți în kit tricou, număr (online pentru cei care participă la Cursa Virtuală și fizic pentru participanții la celelalte curse) și cip pentru participanții la cursele nocturnă și la cea de 12 h,

-minimum 200 de lei/persoană, dacă doriți să aveți în kit tricou, număr (online pentru cei care participă la Cursa Virtuală și fizice pentru participanții la celelalte curse), legendarul pachet Zdrovit și cip pentru participanții la cursele nocturnă și la cea de 12 h.

În cazul excepțional în care un participant nu poate sau nu dorește să devină fundraiser, poate dona suma direct în contul Fundației Rafael: RO35 RNCB 0054 0901 1247 0001.

Clasamentele și premierile se vor face ținându-se cont de categoriile de vârstă și de sex. La echipe nu se va ține cont nici de vârste și nici de sex.

Separat de aceste clasamente, se vor face un clasament și o premiere, în funcție de sumele pe care au reușit să le strângă fundraiserii, fără a se ține cont de vârstă și de sex.

Categorii

La cursele individuale:

Feminin – 18 – 29 ani, 30-39 ani, 40 – 49 ani, 50 și +50 ani

Masculin – 18 – 29 ani, 30-39 ani, 40 – 49 ani, 50 și +50 ani

La cursele de echipe sau familii nu se ține cont de vârstă sau sex.

Premii

Fiind vorba despre un concurs caritabil, în care toate sumele strânse sunt utilizate exclusiv pentru asigurarea accesului gratuit la terapii al copiilor și adulților cu dizabilități, premiile vor avea valoare simbolică.

Astfel, ocupanții locurilor I, pe categorii, vor primi câte o cupă, o medalie și o diplomă, iar ocupanții locurilor 2 și 3 vor primi câte o medalie și o diplomă.

Participanții la cursa familiilor vor primi câte un pachet cu dulciuri, indiferent dacă sunt premianți sau nu, iar cei care ocupă locul I vor primi câte o cupă de echipă, câte o medalie de persoană și câte o diplomă de echipă. Locurile II și III la cursa familiilor primesc câte o diplomă/echipă și câte o medalie/participant.

Câștigătorii locului I la cursa pe echipe vor primi câte o cupă/echipă și o câte o medalie și o diplomă/participant, iar câștigătorii locurilor II și III vor primi câte o medalie și câte o diplomă/membru al echipei.

Ultra de 12 ore

Cursa familiilor

Cursa verticală și cursa nocturnă

Cursa virtuală, cu probe de anduranță

Proba de fundraising

.

ANDURANT SPRINT RAFAEL 2023

.

Aleargă. Donează. Susține.

Fiecare bănuț strâns vine împreună cu bucuria de a alerga și de a le oferi copiilor și adulților cu dizabilități șansa la gratuitatea terapiilor.

.

Înscriere la cursa virtuală

.

INSCRIERE

Înscrierea este gratuită și se va face prin completarea formularului, începând cu data de 6 februarie. După completare, mai este un mic pas: realizarea propriului profil de fundraiser-sportiv, unde veți putea aduna, până în data de 22 aprilie, fonduri din donații, pentru a ne sprijini să le asigurăm copiilor și adulților cu dizabilități accesul gratuit la terapii. Validarea înscrierii se va face după adunarea sumei minime stabilite (100 de lei/persoană fără pachet Zdrovit, 200/persoană de lei cu pachet Zdrovit).

Prin înscrierea pe site, vă dați acordul pentru preluarea și prelucrarea datelor cu caracter personal, cu condiția ca acestea să fie utilizate exclusiv în scopul organizării la acest eveniment.

.

Prin completarea chestionarului îți dai acordul de a ți se face un profil de fundraiser pe platforma Galantom și îți asumi responsabilitatea de a respecta regulamentul competiției, legile în vigoare și normele de bună conduită. De asemenea, prin completarea formularului declari că ești apt pentru alergarea pe care ți-o asumi și că renunți la orice pretenții de natură patrimonială sau morală față de organizatori pentru daune provocate de accidente sau alte pagube pe care le vei întâmpina sau le vei provoca în timpul competiției sportive din data de 29 aprilie 2023 (cu prelungire spre 30 aprilie, în cazul cursei virtuale).

.

Înscriere la cursa virtuală

E șansa ta să arăți că poți să fii mai bun, mai darnic. Suntem convinși că tu vei deveni un adevărat învingător pentru copiii și adulții cu dizabilități!

Aleargă doar prin locuri sigure, respectând regulile, normele și recomandările autorităților!

Atenție! Traseele sunt montane, se aleargă prin pădure, pe timp de zi și de noapte și există riscuri aferente acestor condiții, riscuri asumate de fiecare alergător.

.

Tu știi pentru cine alergi?

Te invităm să pătrunzi într-o lume specială și să faci cunoștință cu cei pentru care vei alerga în 29 aprilie 2023.

.

Prezentare cauza fundației

.

Video de prezentare

.

Regulament

Vă recomandăm să citiți Regulamentul Competiției înainte de a vă înscrie! Pentru a vizualiza Regulamentul vă rugăm să apăsați butonul de mai jos.

Vizualizează Regulamentul Oficial al Competiției!

.

Descarcă declarația pe proprie răspundere!

.

Descarcă declarația părinților pentru minori!

.

Traseul cursei verticale

.

Traseul cursei nocturne

.

Traseul primei ture din cadrul cursei de 12 ore

.

Traseul turei repetitive din cadrul cursei de 12 ore

.

Vizualizează Clasamentul Final al Curselor Fizice!

.

Vizualizează Clasamentul Final al Competiției Virtuale!

Informații utile

Tot ce trebuie să știi despre competiție și desfășurare într-un singur loc.

.

Pentru competiția cu prezență fizică, locul de start este Maialul codlean.

Pentru competiția vituală, locul de start, precum și traseul, sunt alese de alergători.

Competiția cu prezență fizică începe în data de 29 aprilie 2023, la orele:

11.00 ( cursa de 12h),

11.30 (cursa familiilor),

17.00 (cursa verticală)

21.00 (cursa nocturnă).

Cursa virtuală începe în data de 29 aprilie 2023, la ora 6 și se încheie în data de 30 aprilie 2023, ora 6. În acest interval, fiecare sportiv își gestionează cursa cum dorește, cu condiția să alerge minimum 5 km. Cei care pot, sunt invitați să alerge cât mai mulți km.

Kiturile pot fi ridicate:

Vineri, între orele 16.00-21.00, de la Coresi Brașov, de participanții la toate cursele cu prezență fizică;

Sâmbătă, din zona de start (Maial Codlea):

-între orele 9.00-10.00, de participanții la cursa de 12 h,

-între orele 9.30-10.30, de participanții la cursa familiilor,

-între orele 15.00-16.00, de participanții la cursa verticală.

-între orele 15.00-16.00, de participanții la cursele verticală și nocturnă

(pentru cei care s-au înscris la ambele curse),

-între orele 19.00-20.00, de participanții la cursa nocturnă.

Pentru competiția virtuală, kiturile vor fi trimise prin curier la destinatia aleasă de alergători, în cel mult 10 zile de la finalizarea competiției.

Pentru cei care reușesc să adune din donații minimum 100 de lei, kitul va conține tricou, număr (acesta va fi pus la dispoziție online pentru cursa virtuală), medalie, iar pentru cei care reușesc să adune din donații minimum 200 de lei, kitul va conține tricou, număr online, medalie și pachet Zdrovit.

Pensiunea Caraiman

Pensiunea Exotic

Hotel Serenity Resort

Pensiunea La Troiță

Pensiunea Puiu Popa

Hey! Nu uitați de extraordinara tocană oferită de Chef George&compania!

Sponsori și parteneri

.