Fundația Rafael s-a dezvoltat frumos și armonios de la an la an, reușind să dea sens și culoare vieții persoanelor cu dizabilități din Codlea și împrejurimi de aproape treisprezece ani și îmbunătățindu-și constant calitatea produselor și serviciilor oferite din dragoste  pentru semeni.

Marea noastră familie caldă și primitoare are în componența sa un Centru de zi, dar și o unitate economică socială- în cadrul căreia persoanele cu dizabilități lucrează, dezvoltându-și creativitatea și imaginația și demonstrând comunității că și ei pot contribui la dezvoltarea societății din care fac parte, astfel dându-i valoare, unicitate și o notă cu totul aparte, pentru că diferențele ne unesc, ne fac unici, contribuie la creșterea noastră spirituală și ne formează ca oameni. În cadrul Atelierului Rafael, persoanele cu dizabilități asistate cu răbdare și dedicare de specialiști însuflețesc, dau formă și fond unor produse foarte diversificate, destinate celebrării evenimentelor speciale din viața voastră, dragi companioni pe drumul vieții.

Ne-am dorit foarte mult să ne cunoaștem mai bine, să făurim o relație bazată pe încredere, respect și sprijin reciproc cu toți membrii comunității, dar și pentru că suntem adepții zicalei „O minte sănătoasă într-un corp sănătos‟, ne-am format deja o tradiție din a organiza anual competiții sportive caritabile în cadrul cărora oamenii pasionați de sport, profesioniști dar și amatori au putut alerga pentru beneficiari, strângând fonduri, susținând cauza Rafael și demonstrând că au o inimă mare și o mentalitate deschisă, flexibilă care acceptă, susțin, încurajează și fac totul pentru ca fiecare membru al comunității să se dezvolte, să  își găsească locul în lumea asta mare și diversă, aflată într-o continuă schimbare. Printre competițiile cu notoritate, origanizate periodic de fundația noastră se numără Maratonul montan Rafael, Junior Cross, dar și Andurant Sprint Rafael care anul acesta fost diferit, unic și special pentru că beneficiarii fundației Rafael au fost cei care au dat startul competiției cu o săptămână înainte de eveniment, predând ștafeta din mână în mână, senini și cu zâmbetul la purtător. Ne-am simțit foarte bine, alergătorii din cadrul evenimentului ne-au putut cunoaște, am demonstrat astfel că și persoanele cu dizabilități pot duce o viața activă și sănătoasă, făcând din sport un stil de viață.

Și pentru că orice campion în această cursă palpitantă, care este viața trebuie să primească o răsplată bine meritată, ne-am adaptat rapid cerințelor creând tricourile personalizate, dar și medaliile oferite cu drag alergătorilor și beneficiarilor în cadrul Atelierului Rafael. Tricourile personalizate și medaliile au fost pregătite cu mare drag de către angajații atelierului, din mâinile lor dibace și neobosite au ieșit obiecte cu adevărat unice, deosebite și viu colorate. Sperăm că alergătorii Andurant Sprint Rafael s-au simțit recompensați pentru efortul depus, au rămas cu o amintire plăcută și se vor gândi mereu cu drag de noi. Angajații Atelierului Rafael sunt foarte dedicați și au pus mult suflet în fiecare obiect personalizat, în fiecare tricou, medalie sau cupă, dar nu s-au gândit nici o clipă că vor fi și ei recompensați cu medaliile create chiar de ei. Acest fapt i-a impresionat profund, a dat o notă aparte evenimentului și cu siguranță întreaga experiență  va fi păstrată mult timp în sertarul cu amintiri. Am demonstrat astfel că noi toți suntem anduranți, nu redundanți, că fiecare individ are șanse egale de evoluție, chiar dacă avem cu toții ritmul nostru unic  de dezvoltare, important fiind nu drumul, ci denstinația finală.

    Urmează să organizezi o competiție sportivă și nu știi de unde ai putea face rost de: cupe, medalii, plachete, tricouri sau alte obiecte personalizate cu sigla evenimentului? Fundația Rafael este mereu aici pentru tine, fiind mereu pregătită să îți ofere în dar obiecte unice și personalizate care să corespundă cât mai bine evenimentului și personalității tale. Așa încât: Fii în formă, fii erou, hai și poartă un tricou. O medalie, o cupă și vei învinge o luptă, chiar de nu vei câștiga, viața e de partea ta.[pdf-embedder url=”https://fundatiarafael.org/wp-content/uploads/2020/08/oferta-pt-site.pdf” title=”oferta pt site”]

Ai o idee nouă și nu știi cum să o pui în practică? Îndrăznește să fii diferit, vino să ne cunoaștem și împreună vom găsi soluția potrivită. Ne-am propus să ne extindem activitatea, să creem obiecte din cele mai diverse care să corespundă nevoilor tale pentru că: „Unde-s mulți puterea crește și dușmanul nu sporește‟.

Autorul articolului: Iulia Dănilă