maraton1Pregătiţi-vă echipamentul! Ediţia a III-a a Maratonului Montan Rafael se lansează în spatiul virtual, urmând ca în data de 21 octombrie 2017 să reunească sute de alergători de toate vârstele la linia de start aflată la Maialul Codlei. Muntele Măgura, cu peisajele sale sălbatice îşi va pregăti din nou veştmântul său ruginiu special pentru voi, prietenii mişcării, ai naturii şi ai semenilor.

Ca de fiecare dată, propunerile voastre sunt surse de inspiraţie pentru noi. Învăţăm din feedback-urile primite şi ne străduim să fim gazde cât mai primitoare, aşa cum şi voi sunteţi oaspeţii nostri dragi. Astfel, în acest an traseul maratonului va trece pe Vârful Măgura Codlea, aflat la 1294 de metri altitudine, dar îşi păstrează spiritul teutonic al Cetăţii Negre, farmecul arhaic al colinelor Holbavului şi nu poate evita oglindirea fabuloasă a muntelui şi a razelor de soare în luciul lacului. Semimaratonul îşi păstrează traseul de anul trecut, dar va fi parcurs în sens invers faţă de ceea ce a fost până acum, pornind din Maial, prin pădure, spre lacuri, carieră, drumul Holbavului, urcând apoi pieptiş spre cetate şi alunecând mai întâi sălbatic şi apoi din ce în ce mai lin către Poiana lui Sulică şi Mărul Dulce, spre veselul şi nerabdătorul maial, unde tocana, voia bună şi medaliile conturează cel mai frumos loc de pe Pâmânt pentru alergătorii de curse lungi: linia de sosire. 🙂 Cursele de 5 şi de 10 km se vor desfăşura pe poteca ce duce spre ştrand, prin frumoasa pădure vecină cu Codlea, oferind şi o frumoasă panorama asupra localităţilor şi munţilor din preajmă. Copiii preşcolari şi cei din ciclul primar vor avea şi ei cursele lor în preajma Maialului şi împreună, adulţi şi copii, alergători profesionişti sau amatori, ne vom bucura de încă un minunat prilej de a face fapte bune cu inimile pline de bucurie.

Începând din acest an încercăm, împreună cu prietenii nostri de la Draexlmaier, să amenajăm locurile mai dificile de lângă lacuri şi din zonele mai abrupte, dar fără să diminuăm farmecul natural al zonelor străbătute cu piciorul şi mai ales cu sufletul, de voi.

Înscrierile vor începe din data de 4 septembrie, dar nimic nu vă opreşte să vă înscrieţi chiar de azi, accesând site-ul nostru prin apăsarea pe link. Veţi identifica pe site date cu privire la perioadele de înscriere, taxe de participare, posibilităţi de cazare, trasee etc.

Vă aşteptăm cu mare drag şi ştim că şi voi aveţi deja notată în calendar data de 21 octombrie ca fiind cea a Maratonului Montan Rafael.