Abia postasem articolul despre cei 100 de kilometri care vor fi alergați de dragul copilașilor și adulților cu sindrom Down sau cu autism, că Lelia ne-a și chestionat. Ne-am bucurat de interesul manifestat și ne-am nuanțat mesajul, căci am simțit presiunea pozitivă venită din partea unui avocat, la propriu și la figurat, pregătit să sară în sprijinul cauzelor nobile.

O cunoaștem mai bine pe Lelia de când am văzut cât suflet punea pentru ca Semimaratonul Bucuriei să își merite numele și renumele. I-am văzut postările și am simțit entuziasmul cu care se implică în tot ce face. Suntem încântați să facem parte dintre prietenii ei și îi mulțumim pentru asta.

Cine suntem noi și ce am făcut ca să merităm prietenia Leliei? Păi…acum 11 ani am apărut la poalele Muntelui Măgura și tot de atunci ne preocupăm de soarta persoanelor cu dizabilități. În prezent, avem două centre de zi pentru adulți și pentru copii și un atelier protejat. Le oferim acestor dragi apropiați ai noștri acces la terapie, educație, consiliere, asistență pentru integrare socială, inclusiv școlară sau profesională, șansa unei socializări armonioase și multe altele care se încadrează în ceea ce noi numim: creșterea calității vieții. În prezent, peste 90 de beneficiari ne calcă pragul și se dezvoltă alături de noi.

Pentru că serviciile oferite sunt gratuite, efortul nostru se dublează, căci suntem în permanente acțiuni de atragere de fonduri, astfel încât să reușim să asigurăm continuitatea și eficiența programelor pe care le derulăm. De aceea, ne-am diversificat mecanismele de fundraising și am pătruns inclusiv în domeniul competițiilor sportive, unde, se vede treaba, am întâlnit oameni extraordinari. Precum știți, anul acesta organizăm cea de-a patra ediție a Maratonului Montan Rafael și mulți oameni frumoși, asemenea Leliei, au alergat pe traseele montane ale Măgurii.

Acum ne-am gândit să le oferim celor care doresc să îmbine sportul și caritatea într-un mod plăcut, bucuria de a-și transforma antrenamentele în exerciții de fundraising. Iată, deci, primul proiect: 100 de km pentru terapiile destinate celor cu sindrom Down sau cu autism.

Lelia a făcut primul pas: s-a înscris și a așteptat răspunsul nostru. I-l oferim cu mare drag prin intermediul acestui articol, pentru că ne-a impresionat promptitudinea cu care a reacționat. A făcut chiar și al doilea pas: și-a invitat prietenii să doneze, fie la sediul nostru din Codlea, strada Libertății, nr. 22A, fie în contul Fundației Rafael: RO35 RNCB 0054 0901 1247 0001 BCR Codlea, cu specificația: „Aleargă pentru Rafael! O susțin pe alergătoarea Lelia

Puteți rezerva câți kilometri doriți din cei 100 pe care Lelia dorește să îi alerge de dragul persoanelor cu sindrom Down sau cu autism, donând 20 lei/km.

Mulțumim, Lelia! Ești un exemplu de armonie între profesionalism, sport, caritate și implicare socială.

Sperăm într-o continuă colaborare, în orice domeniu ne-am intersecta. Și mai sperăm ca exemplul tău să fie urmat de cât mai mulți dintre noi.