bh heroes 1

Competiția Brașov Heroes, organizată de Fundația Comunitară Brașov, aflată deja la cea de a treia ediție, aduce în fața brașovenilor 12 cauze sociale și îi invită la voie bună și la o luptă dreaptă. Lupta este, de fapt, una cu fiecare kilometru parcurs și cu obstacolele presărate de organizatori în calea vajnicilor alergători. Vor fi curse scurte, de 4 km și curse lungi, de 8 km, curse individuale, curse pentru echipe și pentru familii.  Una dintre cauze este cea a Fundației Rafael: “Kinetica iubirii, pasul care mișcă lumea”, proiect care își propune să doteze cu aparate mai performante cabinetul de kinetoterapie destinat copiilor și adulților cu dizabilități, să le ofere mai multe șanse de integrare socială prin stimularea mobilității și creșterea autonomiei personale.

Ce înseamnă pentru o persoană cu dizabilități să beneficieze de kinetoterapie? Păi, imaginați-vă cum ar fi să nu vă puteți mișca piciorul o zi! Sau trei zile…ori o săptămână…o lună…un an. Mobilitatea lui ar fi puternic afectată, mușchii și-ar pierde tonicitatea și flexibilitatea și nu ați mai fi același om dinamic și plin de viață. Cu atât mai importantă este mișcarea pentru cineva care are o deficiență locomotorie. Fără antrenament, membrele sale ar fi, pe zi ce trece, tot mai afectate și mai imobile. De aceea, noi ținem foarte mult ca orele de kinetoterapie să fie cât mai eficiente și pentru aceasta dorim să achiziționăm aparate cât mai adaptate nevoilor beneficiarilor noștri.

Deja zeci de eroi s-au înscris la start pentru proiectul nostru și avem și câțiva sponsori. Cum puteți deveni și voi eroi? E destul de simplu: apăsați aici, citiți apoi proiectul nostru în întregime, după care alegeți unul dintre cele două butoane, respectiv “Aleargă pentru cauză” sau “Donează pentru cauză”. De asemenea, cei care doriți puteți dona și la fața locului pentru oricare dintre cauze.

Vă așteptăm cu drag la Lacul Noua din Brașov, duminică, 12 iunie, între orele 9-15, să vă distrați, să faceți mișcare și să vă puneți în acțiune calitățile de super eroi ai timpurilor noastre.

Lăsați-vă mișcați de kinetica iubirii! 🙂