27836069_1821181974583350_655056064_oRedirecționarea a 2% din impozitul pe venit către fundații, lăcașuri de cult, spitale și alte organizații non-profit este o modalitate prin care statul îți oferă posibilitatea să sprijini unitățile mai puțin finanțate. Statul te lasă să alegi tu fundația, asociația pe care dorești să o susții în funcție de cunoștințele și interesele pe care le ai.

Fundația Rafael este o organizație non-guvernamentală care își propune și promovează educarea, orientarea și integrarea copiilor și adulților cu dizabilități fizice, psihice și mentale în societate, oferind următoarele servicii: terapie ocupațională, terapie prin joc, consiliere, asistenţă, educaţie, dramaterapie, kinetoterapie și activități de socializare. Organizația noastră creează: lumânări, mărțișoare, bijuterii, felicitări și alte obiecte personalizate și confecționate manual. Fundația Rafael include și un Atelier Protejat în cadrul căruia douăsprezece persoane cu dizabilități, inclusiv eu, lucrăm ținându-se cont de abilitățile noastre. Personal, mă ocup de o mică parte a activității de secretariat și contabilitate și îmi place foarte mult ceea ce fac.

Cum e şi firesc, toate aceste servicii oferite beneficiarilor noștri costă. Organizaţia trebuie să suporte costurile chiriei, ale utilităților, transportului, terapiei beneficiarilor etc. De aceea, susținerea dumneavoastră este importantă și ne ajută: să supraviețuim, să ne îmbunătățim serviciile, să ne îndeplinim misiunea, viziunea și obiectivele asumate încă de la înființarea fundației noastre.
Este plăcut să știi că ai contribuit la dezvoltarea și continuarea misiunii Fundației Rafael susținând persoanele cu dizabilități și ajutându-ne să ne simțim integrate și utile comunității din care facem parte.

Suntem o organizație mică, dar hotărâtă să sprijine în continuare dezvoltarea și integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate.
Cu ajutorul celor 2% donați anul trecut am reușit să achităm toate dările, să ne continuăm activitatea, cumpărând toate cele necesare dezvoltării activității în cadrul Atelierului Protejat, mergând în tabără și organizând diverse evenimente. Pentru noi fiecare bănuț contează și orice donație oricât de mică contribuie la realizarea unor lucruri mărețe și ne ajută să privim cu încredere și curaj către viitor, întrezărindu-se și continuarea colaborării cu dumneavoastră.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în anii anteriori donând 2% din impozitul pe venit către fundația noastră și, nu în ultimul rând, tuturor celor care vor să sprijine personele cu dizabilități pe viitor. Puteți redirecționa cei 2%, completând formularul în cauză până la sfârșitul lunii mai. Vă așteptăm cu brațele deschise la sediul fundației noastre din strada Libertății, nr.22 A, Codlea.

Cu prețuire, dragoste și respect,
ECHIPA FUNDAȚIEI RAFAEL

Autorul articolului: Iulia Dănilă