Sportivi excelenți, pasionați de bucătărie și de munte, mereu săritori când este nevoie de ei, George și Robert au găsit cheia anduranței alergătorilor Rafael: o tocană delicioasă și un pic iute. Simțul olfactiv și papilele gustative ale tuturor celor care au trecut prin Maial au cunoscut savoarea deplină între curse și după, căci tocana a fost, nu doar extraordinar de gustoasă, ci și din belșug.

Legumele, oferite cu mult drag de prietenii noștri de la Gavro, au fost curățate și tăiate la fața locului de cei mai faini voluntari din lume, au primit alături de ele celelalte ingrediente secrete și s-au amestecat la foc domol, într-un dans armonios, până când lingura lui George și-a încetinit mișcarea și, sub privirile pofticioase ale noastre, ale tuturor, tocana s-a strecurat în caserole și a fost primită ca un premiu, de cei care deja au coborât de pe munte, dar și ca o promisiune șoptită lin celor care urmau să plece în cursa nocturnă. Le-a spus la ureche să alerge în ritmul lor, că îi va aștepta surata ei, în cel de-al doilea ceaun.

Cum la competițiile Rafael nicio promisiune nu rămâne neonorată, o tocană și mai picantă, ca un festival al deliciilor, i-a așteptat caldă, atât pe campioni, cât și pe cei care și-au luat timp să contemple liniștea frumos colorată a nopții de pe malul lacului.

E drept, dacă tocana ar fi avut vreun cusur, nu am fi îndrăznit să spunem ceva, căci ambii chefi au urcat de multe ori  podiumul la concursurile de jiu-jitsu brazilian (BJJ), dar am scăpat cu bine, guralivi cum suntem noi, pentru că le-a reușit tocana perfectă. Hiu! Oricum, vă mai spun un secret: pe cât sunt de buni la BJJ și la bucătărie, cei doi prieteni ai noștri, pe atât sunt și de sufletiști, așa că, nicio grijă!

Mulțumim, George și Robert! Felicitări, vouă și minunaților voluntari!