Magazinul de Legume-Fructe Gavro (pe facebook, Aprozarulmeu) este mereu cel mai primitor dintre magazine. Întotdeauna îți zâmbește cineva, te salută și găsește o vorbă bună pentru tine. Te simți de parcă ai merge în vizită la o rudă dragă și, la sfârșit, ți-ar pune în traistă cele mai proaspete legume și cele mai suculente fructe. Toate sunt aranjate frumos și cu mult bun gust, se simte încă din ușă aroma plăcută a produselor și se vede mâna de gospodar la orice pas.

Fiind un oraș mic, ne știm unii cu alții, iar când cineva face ceva remarcabil, e imposibil să nu-l cunoști și mai bine. Uneori, e mai greu parcă să soliciți o sponsorizare de la oamenii pe care-i cunoști. Ți-e teamă să nu ceri prea mult și să se jeneze să te refuze sau să te refuze și să fie apoi jenant să te mai vezi cu ei… La Gavro, însă, nu a fost niciodată așa. E drept, uneori ne gândeam că poate cerem prea mult, dar, când domnul Florin sau doamna Nicoleta se uitau peste biletul în care scriam necesarul, răspunsul venea întotdeauna atât de firesc și se refereau mereu la al doilea pas, adică nu ne răspundeau dacă ne dau, căci era deja subînțeles, ci se și interesau când și cum vrem.

Ceea ce mi s-a părut minunat e că, fiind sponsori tradiționali ai evenimentelor noastre, au simțit că acestea s-au mai rărit un pic în pandemie și ne-au întrebat îngrijorați de ce nu mai apelăm la ei. E extraordinar când ai alături astfel de OAMENI.

A venit, desigur, Andurant Sprint Rafael. Ingredientele pentru tocană le-am primit, din abundență, de la Gavro. Ca să fie și mai darnici, ne-au oferit și fructe. Totul, cu zâmbetul pe buze și cu multă bucurie.

Suntem recunoscători că există astfel de oameni și un astfel de magazin în orașul nostru. Aici, legumele par luate direct din grădină și fructele direct din pomi. Prospețimea este la ea acasă și face casă bună cu amabilitatea.

Mulțumim, Gavro!