Eppur si muove

Se împlinește anul pandemic și am învățat cu toții lucruri noi. Ceea ce în urmă cu puțin timp ni se părea ieșit din comun, acum devine obișnuit. Avem, însă, nevoie să ne adaptăm. Întreaga societate este în transformare.

Copiii și adulții cu dizabilități au, mai mult decât noi toți, nevoia de a face față acestor vremuri. Un an este, pentru un copil, o perioadă foarte lungă. V-ați gândit vreodată că timpul unui copilaș este fundamental diferit de timpul nostru? Dacă pentru noi un an reprezintă a 35-a, a 40-a, a 50-a parte din viața trăită până în prezent, pentru un copilaș de 4 ani această perioadă reprezintă un sfert din viața lui de până acum.

Se știe că la vârstele fragede dezvoltarea este accelerată, dar și pierderile pot fi greu reparabile. De aceea, noi nu ne-am permis să ne oprim. Oricât ar părea de ireal, reușim să facem kinetoterapie online. Specialiștii noștri în terapia mișcării sunt prezenți în casele beneficiarilor, cu ajutorul mijloacelor tehnice de comunicare și, printr-o excelentă colaborare cu familiile și cu copilașii ori cu adulții, reușesc să imprime mișcările recuperatorii.

Vă putem cu greu descrie câtă bucurie răzbate prin ecranele calculatoarelor sau ale telefoanelor în orele de kineto și nu numai, căci nici întâlnirile cu ceilalți terapeuți nu sunt uitate. Mișcarea e terapeutică pentru trup, dar și pentru minte și psihic. Ne menținem puternici și ne rugăm să trecem cât mai repede prin această încercare, sănătoși și plini de viață!

Fiți bine, oameni buni! Mișcarea ne menține sănătoși pe toți.