Își poate imagina cineva o competiție montană marca Rafael fără armata disciplinată, curajoasă și veselă a Crucii Roșii? În Maial, pe vârf de munte sau cu făclia în mână pe dealul înserat, pregătiți să ofere primul ajutor în caz de nevoie, ori să încurajeze, să taie legume, să curețe cartofii, să ofere apă, hrană ori un zâmbet, ostașii binelui ne-au fost din nou alături.

Reîntâlnirea cu voluntarii de la Crucea Roșie a început cu un zumzăit vesel, urmat de o împărțire pe posturi și de asumarea cu bucurie a sarcinilor. A continuat apoi cu o muncă susținută și cu bună dispoziție, pe oriunde au fost și a culminat cu cântece de munte. Oameni frumoși, veseli și energici, care nu se dau înapoi de la nicio faptă bună.

Gata pentru intervenție, echipajul medical de pe ambulanță ne-a fost alături, oricând pregătit să se coordoneze cu cei de la punctele de prim ajutor și cu salvamontiștii. Din fericire, potențialele accidentări s-au descurajat în fața unei astfel de desfășurări de forțe și, deși alergarea a avut loc pe munte, în condiții alunecoase și chiar pe întuneric, aceasta a decurs în deplină armonie.

Unul dintre motivele pentru care așteptăm cu nerăbdare Maratonul Montan Rafael 2021 este revederea cu prietenii noștri de la Crucea Roșie.

Multumim!