În anul 2009, prin intermediul proiectului „Schimb de experienţă profesională Cello-Rafael”, a început o frumoasă colaborare între specialiștii noștri și cei de la Cello și Oro, două organizații din Olanda, care au venit în vizită pentru o săptămână la Fundația Rafael. Ei au participat în fiecare zi la activități atât din cadrul celor două Centre de Zi Rafael, cât și la programul Atelierului Protejat Rafael, având ocazia să interacționeze cu beneficiarii noștri.

Am cunoscut persoane cu dizabilități care au devenit independente și vorbesc în fața a multor oameni despre cum au reușit să ajungă la un nivel profesional, în care dezvoltarea abilităților este o metodă eficientă pentru o viață independentă.

Michelle este o prietenă dragă și sensibilă. Încântată de ceea ce a văzut la fundație, cum activitățile și sarcinile noastre sunt organizate în fiecare zi, ne-a povestit că are o sumă de bani, pe care a primit-o de la bunicul ei, pentru a-și cumpăra orice își dorește din România. Este palpitant uneori să-ți cumperi suveniruri din locurile pe care le vizitezi, însă Michelle nu și-a cumpărat nimic. Poate nu acum, dar atunci când se va întoarce în România, cu siguranță își va cumpăra multe suveniruri. De data aceasta, suma de bani pe care și-a păstrat-o a ales să o doneze pentru un sistem de comunicare pentru persoanele cu deficiențe de limbaj, cu ajutorul căruia copiii și adulții vor învăța să comunice mai ușor cu oamenii din jurul lor.

Când simți să dăruiești, dăruiește! Ne-am bucurat tare mult că a luat și câteva cadouri din Atelierul Protejat Rafael pentru membrii familiei ei, care cu siguranță au fost încântați de produsele lucrate manual și cu mult drag de beneficiarii noștri.

Mulțumim pentru momentele petrecute împreună și pentru deschiderea pe care o aveți față de cauza fundației noastre.

Așteptăm cu drag să ne revedem!