1 Iunie a sosit și în acest an cu bucurie și cu mult soare pentru copilaș Rafael. Astfel, la invitația Fundației Transilvania Expres, fost-am cu drag să le cântăm brașovenilor “Rățuștele mele” și cântece patriotice, Dragoș Palade și Adrian Șerban fiind artiștii noștri pe scena din Piața Sfatului, sub îndrumarea domnișoarei Noemi Tudor. De asemenea, ne-am distrat de minune pictând, țopăind pe saltele gonflabile, savurând înghețată și cățărându-ne pe vehiculele puse la dispoziție de dârjii jandarmi ai orașului.

A venit apoi vremea să ne bucurăm la sediul fundației de muzică, jocuri și voie bună, ca și de piesa de teatru de păpuși “Punguța cu doi bani”, oferită cu generozitate de Teatrul Strada, prin artiștii Silvian Duică și Iulian Ene. Aventurile năzdrăvanului cocoș gonit și revenit acasă cu toate bogățiile zgârcitului boier au fost urmărite cu suflețelele la gurițele lor de copilași cuminți și frumoși și fiecare s-a manifestat după cum a știu și a putut: unul aplaudând, altul râzând cu poftă ori făcând ochișorii mari și mirați.

Ne-am bucurat și să primim vizita unor tineri foarte discreți, care ne-au adus bunătăți și ne-am simțit ca în povești. E minunat să faci parte dintr-o comunitate în care atât de mulți și de variați oameni simt că Fundația Rafael e și a voastră, a fiecărui iubitor de semeni, devenind o familie din ce în ce mai mare și mai frumoasă.