Andurant Sprint Rafael, o poveste despre viață

În luna mai se vor împlini 14 ani de la înființarea Fundației Rafael. Ne apropiem de adolescență și ne simțim plini de entuziasm și de bucurie. Tot în mai, în data de 22, Andurant Sprint Rafael va ajunge la cea de-a treia ediție. Pornită la drum ca o soră mai mică a Maratonului Montan Rafael, competiția este o transpunere în plan sportiv-caritabil a vieții celor care atât de frumos se dezvoltă în cadrul celor 2 centre de zi și al atelierului pe care organizația le pune în slujba comunității și a oamenilor săi minunați.

Da, cauza Rafael este despre anduranță de mare calitate. Imaginați-vă viața unei persoane cu dizabilități! Puneți-vă în pielea cuiva care e nevoit să depună eforturi colosale să se ridice din pat, să mănânce singur, să meargă la toaletă, ori să facă o plimbare prin parc! Trăim în aceeași lume, dar, totuși, atât de diferită! Dacă nu credeți, veniți și împrumutați un fotoliu rulant și mergeți la plimbare prin orice oraș din România! Trăiți astfel frustrarea de a avea acces în atât de puține locuri, cu eforturi maxime. Faceți apoi o pauză și admirați lupta acestor oameni! Ceea ce îți doresc ei cel mai mult e să răzbească. Faceți apoi o vizită la un centru de excelență sportivă, la o așa numită “fabrică de campioni”! Veți vedea aceeași determinare, un consum energetic asemănător și tot atâta dorință de a învinge.

Campion național, campion mondial sau, pur și simplu, campion al vieții, sportivii de mare performanță și persoanele cu dizabilități au în comun acel eroism bazat pe sacrificiu, pe reziliență și pe bucuria de autodepășire. De aceea, suntem fericiți să-i vedem pe beneficiarii noștri alături de sportivii profesioniști și amatori care îndrăgesc anduranța și natura.

Ne vom întâlni, așadar, la cea de-a treia ediție a consursului de alergare montană Andurant Sprint Rafael, în data de 22 mai. Avem pregătite 3 curse care vă vor oferi senzații dintre cele mai tari și vă vor rămâne amintiri de neuitat, pentru că fiecare cursă este o aventură pe care merită să o experimentezi.

Fiți anduranți!