Provocarea Măgurii – powered by Supramax Articulații – o cursă a Titanilor empatiei, curajului și rezilienței

Măgura Codlea a fost asemănată cu un ceainic, cu un urs dormind, cu un ou, i s-a spus delușor de către cei care treceau în grabă spre sau dinspre Făgăraș, însă codlenii îl numesc cu mândrie munte. Vârful Măgura are 1292 m înălțime, dar urcarea până la el nu este atât de ușoară cum ar părea. Sălbăticia pădurii și-a păstrat farmecul, iar traseele sunt destul de aspre și extraordinar de frumoase.

La poalele acestui muntișor trăiește o comunitate a cărei civilizație se evidențiază în primul rând prin faptul că știe să aibă grijă de copiii și de adulții cu dizabilități. Dovada este faptul că de peste 15 ani există aici Fundația Rafael, furnizor de servicii sociale, cu două centre de zi licențiate și cu un atelier, unde aproape 100 de semeni de-ai noștri găsesc sprijin, se dezvoltă frumos, beneficiind de terapii, de programe de dezvoltare, de consiliere, de activități de socializare, capătă încredere și privesc viața cu speranță.

Acești oameni iubesc cu atât de multă sinceritate, trăiesc la maximum fiecare moment al vieții și depășesc cu zâmbetul pe buze fiecare obstacol pe care cursa vieții îl conține. Nu se plâng, nu evită și nu ezită. Viața întreagă este, pentru ei și pentru familiile lor, o provocare. De la ei învățăm temeritatea și dârzenia. Ei ne-au inspirat și grație lor am gândit o extraordinară competiție la care-i invităm pe cât mai mulți prieteni: cursa cu obstacole “Provocarea Măgurii”. Este o competiție de alergare montană pe trei circuite, pe care specialiștii de la Titan Race și Leistung Fitness au presărat multiple provocări și surprize.

Pentru ca evenimentul să se adreseze atât celor foarte competitivi, cât și celor ce doresc o accesibilitate mai mare, am conceput 3 curse:

Cursa Elitelor, cu o lungime de 12 km, 700 de m diferență de nivel și aproximativ 20 de obstacole. Sunt invitați aici cei care au antrenament specific, care au mai participat la curse cu obstacole cu dificultate medie și peste medie, cei care au alergat pe trasee montane, cel puțin la nivel de semimaraton și în general cei care sunt obișnuiți cu efortul de durată.

Cursa intermediară are o lungime de 6 km, în jur de 15 obstacole și este destinată celor care sunt dornici să se autodepășească și să-și demonstreze că pot face față unui efort consistent.

Cursa familiilor are 2 km lungime, aproximativ 10 obstacole, este destinată familiilor cu copii și are obstacole distractive, dar și unele destul de solicitante. Cel puțin un membru al familiei este bine să fie cât de cât antrenat. Copiii pot fi ajutați să depășească obstacolele, accentul punându-se pe spiritul de echipă, pe sprijin și pe bună dispoziție.

Ne bucurăm și de această dată de o vitalitate aparte și de o mobilitate extraordinară, grație sprijinului oferit cu generozitate de Zdrovit și Supramax Articulații, care ne dăruiesc tuturor niște kituri ca niște premii, de peste 8 ani.

De asemenea, avem alături sponsori care mișcă lucrurile și fără de care ne-ar fi imposibil să reușim: Rinapack, Rolem, O&M EDIL, Brasting, Gavro-Aprozarulmeu, Sanovita, Nutrivita, Delaco, Livezile Dobrinoiu, Sweeteria, Centrul de Tratament Stomatologic Sf. Nicolae și, desigur, cei împreună cu care am gândit întregul eveniment: Leistung Fitness și Titan Race. Bucuroși suntem de toți ca de aerul cel de munte, căci nu ne-au părăsit în aceste vremuri grele.

În continuare suntem deschiși spre sponsorizări, căci acolo unde suntem mai mulți și evenimentul este mai consistent și mai apreciat, iar fondurile strânse pot merge direct spre terapii, fără să fim nevoiți să le utilizăm în organizare.

Crucea Roșie va veni iar cu întreaga Armată a Binelui, la fel ca prietenii salvamontiști și pompierii din Codlea, iar ordinea va fi asigurată de Jardarmerie și de Poliția Locală Codlea. Grație Primăriei Codlea, Ocolului Silvic “Codrii Cetăților”, Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Codlea și Serviciului Teritorial Brașov al ANANP, toate sunt la locul lor, iar evenimentul se poate desfășura în deplină armonie.

Așteptăm cu mare drag ca locurile destinate alergătorilor montani în cursele cu obstacole să se ocupe, pentru că nimic nu e mai frumos decât să depunem efort împreună cu oaspeții noștri și apoi să ne așezăm la o tocană marca George.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]