Cursa familiilor, Provocarea Măgurii, powered by Supramax Articulații

Competițiile sportiv-caritabile organizate în sprijinul beneficiarilor Fundației Rafael au devenit o tradiție pentru copii. Junior Cros este o dovadă vie că spiritul caritabil se formează frumos încă de la vârse fragede. Iată că nici Provocarea Măgurii nu trece neobservată pentru copii și pentru familiile lor.

Astfel, în data de 27 august, la ora 9.30, la linia de start se vor așeza, plini de freamătul tinereții, părinți și copilași. Vor porni pe traseul bandă albastră și vor întâlni primul obstacol natural, respectiv urcarea destul de aspră până la drumul forestier, unde, sub Pianul Ursului, vor da nas în nas cu următorul obstacol, de această dată mai istețel și mai vesel: GHICITOAREA.

Vor coborî apoi în alergare pe drumul forestier și vor da piept cu bârnele de 1,2 m, peste care vor trece, cu sau fără sprijin, toți membrii familiei. Va urma un obstacol ușurel, respectiv trecerea pe sub barieră și apoi vor înfrunta marea probă a aruncării cercurilor, astfel încât ele să se oprească în con. Pentru cei mai curajoși am pregătit trecerea prin viaduct. La această probă am lăsat posibilitatea ca un singur membru al familiei să își asume trecerea, dar nu sunt opriți nici ceilalți să încerce. În schimb, aruncarea la țintă este pentru toți și e important să o depășească fiecare familie.

Eheeeei, dar cine ar vrea să rateze săritura în saci? Va fi unul dintre cele mai distractive obstacole. Abia așteptăm să ne amuzăm, doar că urcarea pe funie va fi cea care va aștepta zâmbind sarcastic. Nu vă speriați! E suficient să vă agățați de ea și să încercați cât puteți, pentru că am pregătit acolo arbitrii cei mai prietenoși cu copiii și cu părinții lor.

Va urma o probă de echilibru și apoi…stați să vedeți: rostogolirea cauciucurilor. Un adult se va încumeta să le miște, iar copiii vor putea să-i ajute. Desigur, nu veți fi lăsați singuri, căci voluntarii noștri vor fi pe fază și îi vor ajuta pe cei care vor avea nevoie.

No, toate ca toate, dar următoarea probă este una pentru curajoși: trecerea pe sub prelată. Nu va fi oricum, căci vom ascunde și cauciucuri pe traseu și distracția va fi cu atât mai mare. După ce fiecare familie va trece cu bine peste toate obstacolele, va apărea obstacolul suprem: gardul. Peste acesta va trece măcar un membru, cu sau fără sprijin din partea familiei/voluntarilor și va urma marea, mult așteptata și extrem de iubita linie de finish, unde fiecare participant va primi câte o binemeritată medalie.

Familia care va trece prima linia de sosire cu toți membrii echipei ei (se ia în calcul timpul ultimului membru) va primi o frumoasă cupă realizată în Atelierul Rafael și o diplomă. De asemenea, fiecare membru al echipei câștigătoare va primi câte o medalie aurie. Ocupanții locurilor 2 și 3 vor primi diplome și medalii, iar ceilalți se vor bucura de medaliile primite deja la linia de finish. Pentru noi sunt cu toții câltigători, pentru că au venit din dragoste și cu o extraordinară dorință de a ajuta, neuitând să se și distreze între timp.

Foarte important este să știți că fiecare familie înscrisă va primi câte un kit de participare, care va conține câte un extraordinar și mereu generos pachet Zdrovit, căci întreaga competiție se derulează sub auspiciile SUPRAMAX ARTICULAȚII, un tricou pentru un membru titular al echipei și câte o șapcă pentru fiecare participant din familie. Kiturile pot fi ridicate din Coresi cu o zi înainte de concurs sau în ziua concursului, din Maial, până cel mai târziu la ora 8.30.

Mulțumim, Titan Race, ale cărui circuite le utilizăm în competiție, Leistung Fitness, Rolem, Rinapack, O&M EDIL, Brasting, Gavro-Aprozarulmeu, Livezile Dobrinoiu, Nutrivita, Sweeteria, Delaco, Centrul de Tratament Stomatologic Sf. Nicolae, Crucea Roșie, Salvamont, Pompierii Codlea și, desigur, Primăria Codlea, Ocolul Silvic, Asociația Vânătorilor și Pescarilor, Jandarmeria Brașov și Serviciul Teritorial Brașov al ANANP! Ne bucurăm și de alți sponsori și colaboratori care doresc să ni se alăture.