Cursa elitelor, Provocarea Măgurii, powered by Supramax Articulații-Titanii Măgurii

Privită cu teamă la început de cei mai mulți, cu precauție de cei obișnuiți cu marile curse cu obstacole, apoi cu din ce în ce mai mare încredere, grație prestigiului Titan Race și Leistung Fitness în lumea sportului, cursa elitelor s-a populat încet-încet cu atleți valoroși. Vom aminti doar câțiva, deși numărul lor este mai mare și știm că fiecare dintre cei aliniați la start este un potențial campion al Provocării Măgurii, căci aceasta este cu adevărat o cursă a TITANILOR. Astfel, Alex Șomoiag are un titlu TITAN RACE, un loc 3 la ZĂRNEȘTI CHALLENGE, locul întâi la categoria de vârstă la DAC WARRIOR și a obținut primul loc la categoria de vârstă la SPARTAN, Remus Neagu este multiplu campion național la ASHIHARA FULL CONTACT, Laszlo David și colegii lui sunt super sportivi la ALPHA STRENGHT&FUNCTIONAL TRAINING, participanți la SPARTAN, Dan Vlad este antrenorul brațelor de fier de la POWER GYM, Robescu Relu este medaliat european la SKANDENBERG, Răzvan Butum este campion național la atletism și campion RAFAEL, Szabo Lorand Mihaly este concurent la Spartan Race Trifecta, la Leistung Fitness Throwdown, la Andurant Sprint Rafael și la alte curse prestigioase și/sau caritabile, Szavuly Janos a ocupat locul 1 la Spartan Race la categoria lui de vârstă și a fost premiat la alte competiții de alergare, cu sau fără obstacole, Cătălin Otelea este un sportiv polivalent, iubitor al mișcării în natură și mulți alți super atleți, iar lista nu e finală. Lupta pentru victorie va fi una puternică și foarte frumoasă, un titlu anterior negarantând câștigarea cursei. Bucuroși suntem de toți și încântați de oaspeți.

Startul cursei se va da la ora 9 din Maial. Primul obstacol îi va provoca pe alergători la vreo 200 de m de start: urcarea sacilor pe deal și coborâre. Urmează o urcare destul de aspră și apoi scripetele cu care sunt urcați și coborâți sacii, imediat și multirigul cu bare orizontale, inelele speciale pentru această probă, după care buștenii așteaptă în Poiana lui Sulică să fie mutați. Următoarea probă este cea de memorie, sportivii fiind invitați să memoreze elemente fără legătură între ele și să le reăroducă la cererea voluntarilor, fără ca ei să știe momentul în care li se va solicita aceasta. Un alt obstacol este natural, cățărare pe stânci până aproape de vârf. Cel mai ușor obstacol îi așteaptă ca o recompensă pe platoul din apropierea vârfului, respectiv aruncarea sforii pe stativ. Ușurința obstacolului e relativă, pentru că există și riscul de a nu reuși, dar pedepsele sunt salvatoare.

La revenire spre poale avem serpentine destul de alunecoase, mai ales pe timp de ploaie, urmează o coborâre ușoară în rapel și apoi flexible monkey bars. Se aleargă mai departe destul de abrupt în jos, până la drumul forestier, unde avem un viaduct de trecut prin interior, urmat de bârnele orizontale de 1,2 m, trecerea pe sub barieră, aruncarea cercurilor, traversarea pe sub viaduct, aruncarea la țintă, săritura cu sacii, urcarea pe funie (4 m), trecerea pe traverse înclinate, rostogolirea cauciucurilor, deplasarea pe sub prelată, săritura peste gard (2 m) și, în sfârșit, mult râvnita linie de finish.

Punctele de hidratare/alimentare sunt la km 3, apoi pe Vârful Măgura (km 6), la km 9 și, desigur, la finish.

Premierea se face pe categorii de vârstă și de sex, locurile întâi primind o cupă realizată în Atelierul Rafael, o diplomă și o medalie, iar locurile 2 și 3 câte o medalie și câte o diplomă. Valoarea lor este una simbolică, dorința tuturor fiind aceea ca sumele strânse să fie utilizate pentru terapiile copiilor și adulților cu dizabilități, principalul scop al competiției fiind unul caritabil. Prin urmare, premiul cel mai mare este cel la care au acces toți sportivii: șansa de a face un gest cu adevărat altruist.

Grație firmei Zdrovit, fiecare kit al concurenților conține câte un dar extraodinar de valoros, pentru că se adresează nevoilor noastre esențiale: sănătatea, vitalitatea și mobilitatea. SUPRAMAX ARTICULAȚII este ingredientul central al pachetelor primite și al întregului concurs. Pe lângă acesta, multiple vitamine, suplimente și câte și mai câte, utile fiecărui om, ni se oferă.

Tot în kit concurenții vor găsi tricoul oficial al competiției, imprimat în cadrul Atelierului Rafael. Întotdeauna, oaspeții noștri au fost încântați de kit și de tot ceea ce au experimentat la poalele Măgurii.

Kiturile pot fi ridicate în ziua de vineri, 26 august, în intervalul orar 16-21, de la Coresi sau sâmbătă dimineața, până la ora 8, de la Maial.

Mulțumim, Titan Race, ale cărui circuite le utilizăm în competiție, Leistung Fitness, Rolem, Rinapack, O&M EDIL, Brasting, Gavro-Aprozarulmeu, Livezile Dobrinoiu, Nutrivita, Sweeteria, Delaco, Centrul de Tratament Stomatologic Sf. Nicolae, Crucea Roșie, Salvamont, Pompierii Codlea și, desigur, Primăria Codlea, Ocolul Silvic, Asociația Vânătorilor și Pescarilor, Jandarmeria Brașov și Serviciul Teritorial Brașov al ANANP! Ne bucurăm și de alți sponsori și colaboratori care doresc să ni se alăture.