Toer de Moezel

Acum câtva timp vă povesteam că 12 cicliști și 40 de copii din Olanda s-au inspirat unii pe alții în a strânge fonduri pentru susținerea financiară și morală a terapiilor pe care Fundația Rafael le acordă copiilor și adulților cu dizabilități.

Dacă unii dintre copii au înfruntat ploaia în alergare, alții au gătit ei înșiși și au vândut prăjituri, iar alții au spălat mașini contra cost, toate acestea din dragoste pentru aproape 100 de copii și de adulți din miezul României, iată că nici cicliștii nu s-au lăsat mai prejos, iar roadele se simt.

Da, 11 domni și o doamnă s-au urcat, pur și simplu, pe biciclete, au pornit din Papendrecht (Olanda), au trecut prin Belgia, apoi au intrat în Germania, de-a lungul râurilor Moselle și Rin, până la Bruhl, parcurgând nici mai mult, nici mai puțin decât 712,68 km, cu o diferență de înălțime de 4.459 m, în 6 zile.

Fiecare ciclist a fost rugat să strângă, prin intermediul unui site de crowdfunding, o sumă de cel puțin 750 de euro. Fiind o responsabilitate de suflet, toți participanții la cursă și-au îndeplinit targetul, ba chiar l-au depășit cu vârf și îndesat, strângând o sumă foarte frumoasă.

Pentru ca sumele strânse de cicliști și de elevi să fie direcționate exclusiv către cauza Rafael, toate cheltuielile de transport, cazare, echipament etc. au fost acoperite de firma Rometal din Olanda.

De asemenea o firmă din Cehia, KB-Nova/UnionOcel, a sponsorizat, în cadrul acestui eveniment sportiv, Fundația Rafael cu suma de 50.000 de euro.

Astfel, suma finală, pe care Fundația Rafael o va transforma, prin mii de ore de terapii, programe de dezvoltare, consiliere și sprijin, în abilități cognitive, afective,  sociale, motrice, în șanse de integrare, în dezvoltarea autonomiei personale și în creșterea calității vieții celor pe care-i are în grijă, sumă strânsă de această inimă de oameni plini de dragoste, nu doar prin titanicul efort fizic, ci și printr-o extraordinară capacitate de a-i motiva pe semeni să fie altruiști, generoși chiar, este de 103.538,00 Euro.

Suntem fericiți și impresionați de generozitatea oamenilor și firmelor care au sprijinit acest eveniment caritabil și care ne-au făcut să putem lucra pentru beneficiarii noștri fără teama că valurile economiei vor fi spulbera eforturile noastre, teamă care ne-a cam trecut fiori reci prin măduva spinării anul trecut.