Cros la Școala Wonderwijzer și ciclism caritabil pe lângă Moezel, pentru Rafael

googletest
Treisprezece bicicliști amatori au pornit într-o tură cu bicicleta din Olanda/ Rotterdam prin Belgia și Luxemburg până în Germania/ Koln și vor face, în perioada de 15 – 20 mai, în jur de 750 de km în total. O mare parte din această distanță va fi parcursă pe lângă râul Moselle/ Moezel.

Toate cheltuielile sunt sponsorizate de Rometal din Olanda cu cerința ca fiecare participant să adune cel puțin 750 Euro pentru Rafael. 

Unul dintre bicicliști e educator la școala Wonderwijzer din Hardinxveld-Giessendam și a le-a imprimat copiilor o astfel de dragoste pentru fapta cea bună, încât elevii din clasa lui, cu vârste de 12-13 ani și încă o clasă au organizat un cros, au vândut dulciuri făcute de ei înșiși acasă sau chiar la școală, iar câțiva băieți au spălat contracost câteva mașini, pentru a sprijini misiunea Rafael. 

Astfel, chiar dacă în ziua evenimentului a plouat, copiii nu s-au lăsat și au dus la bun sfârșit planul lor excepțional. 40 dintre ei și-au găsit sponsori și au alergat prin ploaie, printr-un parc, cam o jumătate de oră. Unii dintre copii au reușit să alerge chiar 22 de ture, însumând 5,5 km/copil. Ceilalți copii și părinții i-au încurajat sau chiar au alergat cu ei, reușind o adevărată sărbătoare a altruismului și a sportului.

Inspirați de fapta cea bună a copiilor, bicicliștii adulți au pornit în data de 15 mai cursa și fac un efort considerabil pentru copiii și adulții cu dizabilități asistați de Fundația Rafael, pentru ca ei să aibă acces gratuit la terapii și la programe de dezvoltare, să se bucure de viață și să reușească să se integreze cât mai bine.

Le mulțumim copiilor de la Școala Wonderijzer și celor 13 cicliști, susținuți de Rometal! Bănuții strânși de ei deja au ajuns la Rafael și sunt transformați în terapie, iar dragostea cu care ei au depus și depun tot efortul ne impresionează teribil.

Vom reveni cu noi informații și cu fotografii cu privire la cursa de ciclism aflată în derulare.