Temad și Econstrukt, modele de eficiență și de responsabilitate socială

Organizarea unei competiții de sport montan este în mod semnificativ influențată de vreme. Cea de-a 7-a ediție a Maratonului Montan Rafael a spulberat un mit: acela că în ziua în care are loc un eveniment organizat de Fundația Rafael este, inevitabil, soare. Ei, iată că incredibilul s-a produs: a plouat în mod constant, atât cu 2 zile înainte, cât și în ziua concursului.

Am mai participat la competiții sportive și nu eram stresat de condițiile meteorologice, pentru că, în calitate de alergător, aventura e mai intensă atunci când plouă. Ca membru în echipa de organizare, însă, intemperiile aduc cu ele motive serioase de îngrijorare. O temă principală, în aceste condiții, este și cea cu privire la voluntari, căci ei sunt nevoiți să stea în ploaie și în frig, ceea ce devine mult mai dificil decât pentru cei aflați în continuă mișcare.

Din fericire, am avut alături de noi sponsori care ne-au oferit suma necesară pentru a achiziționa geci impermeabile. Esențial în relația cu ei este modul profesionist și empatic în care și-au oferit sprijinul. Din prima clipă a comunicării au fost evidente promptitudinea, rigoarea, dar și grija ca intervenția lor să ne fie de folos.

Astfel, Temad și Econstrukt au devenit sponsori ai Maratonului Montan Rafael și nesperați prieteni ai voluntarilor, pe care i-au protejat de sâcâitoarea ploaie, din zorii zilei și până aproape de înserare. Aruncând o scurtă privire peste site-urile celor două companii, constați aceeași seriozitate, completată cu preocuparea pentru soluții concrete, astfel încât cei cu care vin în contact să fie mulțumiți. La fel am simțit și noi, mai ales că reprezentantul firmei a suplimentat sprijinul acordat, oferindu-ne și măști care să ne ajute să ne protejăm anticovid.

Emoțiile maratonului au trecut și ploaia odată cu ele. Alte ploi vor veni, alte emoții ne vor vizita, dar ceea ce rămâne este atitudinea celor care aleg să sprijine, să abordeze constructiv fiecare situație, să caute și să ofere soluții, să fie acolo unde este nevoie de ei, asigurându-se că sprijinul lor este util.

Mulțumim, Temad! Mulțumim, Econstrukt! Modul în care îmbinați eficiența cu responsabilitatea socială este exemplar și roditor.