România Andurantă, powered by Varta, un eveniment al iubirii de țară și de semeni

România Andurantă, powered by Varta este un eveniment sportiv dedicat Zilei Naționale a României. Se va desfășura cu începere din 30 noiembrie, când îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Andrei, până în 6 decembrie, când ne bucurăm de Sfântul Nicolae. Simbolistic, e o călătorie inițiatică între formarea pe baze creștine a unui popor, constituirea Țării prin Unire și desăvârșirea ei prin generozitate și iubire.

Ce se va întâmpla în cele 7 zile? 100 de sportivi din toată țara vor alerga cu tricolorul, dând astfel mărturie de dragoste față de Țara strămoșilor lor. În același timp, pentru că patriotismul presupune să-i iubești pe oameni, ei vor contribui, prin oferirea unei sume de 60 de lei, la strângerea de fonduri pentru asigurarea gratuității terapiilor acordate copiilor și adulților cu dizabilități.

Fiecare alergător va primi prin email un număr de concurs și își va putea ridica de la sediul Fundației Rafael (sau va primi prin curier, dacă este din altă localitate) un minunat tricou România Andurantă și o medalie de participare. În oricare dintre cele 7 zile, sportivii vor alerga cu tricolorul pe oriunde doresc, una sau mai multe curse, fiecare cursă având minimum 5 km. Vor posta apoi pe facebook filmulețe, fotografii și link-uri cu alergarea, utilizând hastag-urile: #RomaniaAnduranta, #FundatiaRafael, #Varta, #Lirov. Vor primi, apoi, prin email și pe facebook, diplome în care vor fi consemnate performanțele pe care le-au reușit (distanța alergată cumulată și diferența de nivel cumulată).

Grație sponsorilor Varta și Lirov, vom avea, așadar, cu fericita participare a sportivilor, un adevărat festival al alergării din dragoste față de țară și de semeni, în condiții de siguranță medicală. Mai multe informații despre eveniment pot fi găsite pe site.

Anduranța se construiește zi de zi, atât la nivel individual, cât și la nivel de comunitate și de țară. Rezistența în fața dificultăților este un lanț de jerfiri mai mici sau mai mari, consecvente, ea fiind rodul iubirii pe care fiecare o poartă în suflet și pe care o pune în lucrarea pe care este chemat să o facă în lume. Fiecare iubitor autentic de țară este și un iubitor al oamenilor și al umanității și este un truditor, oriunde s-ar afla. Fii andurant, pentru o Românie Andurantă!