Se simte miros proaspăt de toamnă, de mere coapte și de struguri iubitori de soare. Doar privindu-le, simți aroma mustului și o nerăbdare plăcută tremură printre glandele gustative…. De asemenea, freamătul cuprinde picioarele alergătorilor, micromișcările musculare generate de amintirile competițiilor montane trecute pornind deja, inconștient, antrenamentul pentru maratonul pe care-l așteptăm cu toții: Rafael. Ca să nu mai povestesc despre furtuna papilară declanșată de anticiparea gustului delicioasei tocane de după cursă…

Da, ne-am notat cu toții: 16 octombrie 2021, Maratonul Montan Rafael, festivalul sportiv-caritabil. Înscrierile au început. Veți găsi mai multe detalii despre cursă pe pagina competiției.

Ce poate fi mai frumos decât să alergi voios pe potecile montane, știind că, astfel, le faci un bine copiilor și adulților cu dizabilități? Da, precum știți, aceasta e cauza competiției noastre și rațiunea de a fi a Fundației Rafael. De peste 14 ani ne străduim să le asigurăm semenilor noștri dragi (ale căror dizabilități și eforturi i-au ajutat să-și dezvolte suplimentar alte abilități și caractere excepționale) acces gratuit la terapii și la programe specializate. Până acum am reușit, grație unor comunități minunate și iubitoare. De 7 ani între acestea e și comunitatea alergătorilor montani, care aduce extraordinare resurse fizice, sufletești și financiare. Cu astfel de OAMENI, vom reuși mereu.

Și tu poți fi alergător montan! Nu e nevoie să începi cu curse grele, căci competiția noastră are și curse de 5 km, 12 km, pe lângă cele de semimaraton și maraton. Dacă încă nu vrei să alergi în competiții, poți susține un alergător, donând pe pagina lui de galantom, pentru aceeași cauză.

De asemenea, dacă ai copilași, pot participa la cursele destinate lor. Vor avea parte de o experiență plăcută, de neuitat. Îi vei învăța de mici să iubească sportul, natura și, mai ales, să-i iubească pe oameni, făcând, împreună, un mic exercițiu de altruism.

Dacă ești prea departe și crezi că e dificil să ajungi în 16 octombrie la Codlea, poți opta pentru cursa virtuală. Precum vezi, nu ai nicio scuză și niciun motiv să îți refuzi bucuria de a fi competitor la Maratonul Montan Rafael. Te așteptăm cu toate bunătățile pe care suntem capabili să le aducem, noi și sponsorii noștri.

Hai, spor la antrenament!