Povestea excepțională a maratonului 2020

În urmă cu 6 ani a răsărit ideea de a organiza la poalele Măgurii o competiție sportiv-caritabilă la al cărui start să se adune oameni care cred în caracterul altruist al sportului. Așa a apărut Maratonul Montan Rafael, un concurs al binelui, unde învingători suntem cu toții. Treptat-treptat, competiția a crescut, grație bucuriei cu care alergătorii ne-au oferit feedback de mare folos. Am ajuns ca o mare familie de oameni care iubesc dăruirea și muntele. Deși acest an este unul atipic, nebun chiar, maratonul va continua. E drept, ne va fi dor de atmosfera caldă și prietenoasă cu care ne-au obișnuit oaspeții noștri și de unii ne va fi dor, așa cum bunicilor le este dor de mulți dintre cei mai apropiați membri ai familiei în aceste zile, căci nu-i pot vizita cu toții, dar îi sună și le spun cât le sunt de dragi și ce au mai făcut.

An de an, Maratonul Montan Rafael a avut, pe lângă cursa regină, cea de 42 de km, curse de 5 km, de 10 km, de 21 km și cursa copiilor. Anul acesta, din motive care țin de pandemie, ne este imposibil să adunăm în Maial peste 500 de alergători, așa că am decis să organizăm de la distanță cursele de 5 km, 10 km și 21 km, iar cursa de maraton să se desfășoare fizic, pe vechiul și frumosul traseu Rafael.

Taxe de înscriere nu se vor percepe, ci se vor strânge fonduri pe platforma Galantom. Astfel, cei care doresc să se înscrie la cursele de 5, 10, 21 km o vor putea face pe site, completând formularul, apoi își vor face cont Galantom și vor putea strânge fonduri pentru ca gratuitatea terapiilor acordate copilașilor și adulților cu dizabilități să fie în continuare asigurată. În ziua de 17 octombrie ei vor putea alerga pentru această cauză, în intervalul orar 5-22. Cursele vor fi necompetitive, toți cei care au finalizat și au reușit să strângă pe Galantom suma minimă de 200 lei, vor fi considerați campioni, dacă ne trimit o fotografie cu ei și link cu aplicația care le-a înregistrat alergarea. Cei care se vor înscrie la cursa de maraton, o vor face completând formularul de pe site, apoi își vor face și ei profil galantom și vor putea să strângă fonduri până în ziua concursului. Limita maximă a participanților este de 100 de maratoniști. Pentru a putea fi validat, fiecare alergător va trebui să strângă suma de minimum 200 de lei. Startul se va da din Maialul Codlei, la ore care vă vor fi comunicate. Se va pleca în valuri mici, pentru a se respecta distanța fizică și normele de protecție sanitară. Dacă, din motive care țin de o posibilă dinamică sumbră a pandemiei, cursa de maraton nu se va putea ține fizic, ea se va organiza la distanță, va fi competitivă, maratoniștii fiind diferențiați în funcție de diferența de nivel atinsă, dar vom reveni atunci, dacă va fi cazul, cu detalii.

Premiile pentru maratoniști vor fi, ca în fiecare an, cupe realizate în Atelierul Rafael, medalii și diplome pentru locurile 1, medalii și diplome pentru locurile 2 și 3, pe categorii de vârstă și sex.

Cursele pentru copii vor fi transformate în acest an în curse pentru familii și vor fi organizate de fiecare familie doritoare în parte, vor fi filmate, fotografiate și trimise către Fundația Rafael până la data competiției. Fiecare participant va primi medalie, iar familia va primi diplomă. Familiile care vor dori ca, după ce își organizează cursa, să doneze, o vor putea face accesând un link special pe platforma Galantom.

Pentru fiecare dintre cursele adulților se vor organiza și concursuri de fundraising, oferindu-se cupe, medalii și diplome.

MARATON 42 KM (START DIN MAIALUL CODLEI)

SEMIMARATON 21 KM (LA DISTANȚĂ)

CURSA DE 10 KM (LA DISTANȚĂ)

CURSA DE 5 KM (LA DISTANȚĂ)

CURSA FAMILIILOR (LA DISTANȚĂ)

COMPETIȚII DE FUNDRAISING

.

ALEARGĂ #4oamenispeciali pe 17 octombrie 2020!

.

Participă! Donează! Susține!

.

Fiecare donație reprezintă o șansă acordată copilașilor și adulților cu dizabilități. Efortul tău poate face diferența!

.

Înscrie-te acum

.

.

Înscrierile la Maraton s-au încheiat!

Lista alergătorilor înscriși la maraton aici

.

.

Cum achit contribuția de participare?

Nu se plătește nicio contribuție de participare. Participanții la cursele dedicate exclusiv adulților vor putea fi declarați finisheri doar dacă au adunat prin galantom suma minimă de 200 de lei. Participanții la cursele familiilor vor putea dona accesând un link galantom care le va fi pus la dispoziție.

.

Tu știi pentru cine alergi?

Te invităm să pătrunzi într-o lume specială și să faci cunoștință cu cei pentru care vei alerga în 17 octombrie.

.

Prezentare cauza fundației

.

Video de prezentare

.

Regulament

.

Vă recomandăm să citiți Regulamentul Competiției înainte de a vă înscrie! Pentru a vizualiza Regulamentul vă rugăm să apăsați butonul de mai jos.

Vizualizează Regulamentul Oficial al Competiției!

.

Descarcă Declarația pe propria răspundere!

.

Descarcă Declarația părinte – minor!

.

Traseu Maraton Rafael

Spectaculos și aspru

Traseul Maratonului Montan Rafael, același de 5 ani, ne readuce mereu cu încântare prin locuri spectaculoase, cu coline, stânci, păduri, dar și locuri dezgolite, prin zone sălbatice uneori, alteori cu un dulce aer rural. Pornește din Maial, merge un pic pe un drum asfaltat (maximum 1 km), după care începe un urcuș capabil să-ți taie răsuflarea, atât prin diferența de nivel, cât și prin frumusețea priveliștii, căci din vârful dealului se pot admira atât Codlea, cât și Brașovul, Ghimbavul și Cristianul. Urmează un drum plăcut prin pădure, până la strandul Codlea și cele 2 lacuri.

Un nou urcuș prin pădure îi apropie pe alergători de locul numit Carieră și de acolo se iese în spatele Măgurii, după un alt urcuș susținut. Dulcele Holbav va legăna apoi alergarea de pe colină pe colină, până la revenirea spre Măgura. În ultimii 7 km se simte duritatea nebănuită a muntelui care părea un delușor. Se urcă aspru până la ruinele Cetății Negre, după care urcușul devine aproape pieptiș, pe stânci, până pe coama muntelui, de unde vine răsplata extraordinară a unei panorame magnifice.

Încă puțin și alergătorii ajung pe vârf, la 1292 m, după care coboară destul de periculos pe serpentine, până în apropierea Maialului.

.

Informații utile

Tot ce trebuie să știi despre competiție și desfășurare într-un singur loc.

.

Pentru participanții la proba de Maraton locul de start este cel clasic: Maialul Codlei.

Participanții la celelalte probe își aleg singuri locul de start și traseul.

Participanții la proba de maraton se vor prezenta la start la ora care le va fi comunicată și vor pleca în grupuri mici.

Participanții la probele de 5, 10, 21 km își vor alege singuri ora de start, în intervalul orar 5-22.

Participanții la proba familiilor își vor alege singuri ora și ziua în care aleargă, în perioada 10-17 octombrie.

Pentru participanții la probele de 5, 10 și 21 km se vor trimite prin email numerele de concurs și sunt rugați să le printeze și să le utilizeze în ziua competiției. În termen de o săptămână după finalizarea concursului, cei care au fost finisheri (adică ne-au trimis dovezi că au finalizat cursa la care s-au înscris și au adunat minimum 200 lei prin galantom) vor primi prin postă tricoul competiției, medalia și kit-ul.

Participanții la proba de maraton vor primi kit-ul și tricoul în ziua de 16 octombrie și în 17 dimineața, înainte de start, la ore și în locuri care le vor fi comunicate în timp util.

Cazarea și masa sunt răspunderea participanților. În cazul în care au nevoie de informații sau sprijin, ne pot contacta pe numărul oficial.

În măsura în care condițiile ne vor permite, vom încerca să facem și tradiționala tocană.

Edițiile precedente

.

Clasamente

.

Fotografii

.

Am ajuns la cea de-a 6-a ediție și ne bucurăm pentru tot ce a fost ori o să fie.

Prezentarea Video a Maratonului Rafael 2015

realizat de Echipa 321 SPORT

.