Acum câțiva ani mă fâțâiam cu treabă prin Tg. Ocna și m-a sunat Bianca, o prietenă a sportului și a cauzelor nobile,  să-mi spună că firma Zdrovit ne va da niste pungi pe care am putea să le punem în kitul Maratonului Montan Rafael, dacă ne dorim. O știam pe Bianca de la concursuri și apoi am întâlnit-o în timp ce făcea acte de caritate. Mă așteptam să fie produse de calitate, dar reacția colegului meu când a văzut produsele a fost: “Uaaaau! Să vii să vezi ce avem aici!” Nu îl știam un exaltat, așa că mi-am imaginat că sponsorul a fost cu adevărat boier. Așteptările mi-au crescut considerabil, dar nu suficient cât să nu mă mir și eu. Ajuns în Codlea, m-am grăbit să văd ce l-a impresionat… “Waaa! Un dăruitor în adevăratul sens al cuvântului!”

M-am dus la locul de împărțire a kiturilor și am savurat reacțiile concurenților… Ochi mari, pupile dilatate de satisfacție și de surpriză… “Ce sunt acestea?”, ne întrebau… “Premii”, le răspundeam. “Știm de pe acum că aveți stofă de învingători, așa că Zdrovit vă oferă premiul în avans.”

Au trecut ani, au trecut ediții ale Maratonului Montan Rafael și Zdrovit a rămas același generos sponsor. Încă trăiesc satisfacția de a-i vedea pe concurenții care vin pentru prima dată minunându-se de bogăția kitului.

Suntem în noiembrie… În curând va veni Moș Nicolae… Știți ceva? Uneori mă gândesc la acest sponsor ca la celebrul moș. Nu l-am întâlnit niciodată, nu a venit să savureze cu noi bucuria de a vedea mirarea aia faină de pe chipul oamenilor care primesc darul. Totuși, simt că omul care ia decizia are inimă de Moș Generos, de dăruitor care intuiește bucuria destinatarului și nu are nevoie de feedback-ul lui, căci îi știe de la bun început mirarea cea bună.

Știm că ne-a mers vestea printre alergători că avem o frumoasă prietenie cu Zdrovit. Da, am fost binecuvântați să fie așa. Am crescut în acest spirit și suntem fericiți. Mirarea cea cu ochii mari și cu zâmbetul larg ne e soră și călăuză. Știm că, împreună, vedem dincolo de competiție și dincolo de trup. Cauza noastră, a sponsorilor și a alergătorilor este aceea de a sprijini persoanele cu dizabilități. Noi, cu toții, știm că o persoană cu dizabilități face eforturi demne de un campion mondial, doar pentru a obține…normalitatea. De aceea, minunea intră în firescul nostru, al beneficiarilor și al prietenilor care ne sunt aproape.

Suntem cu toții în luna plină toamnă, sub semnul împlinirii și al maturității. Suntem fericiți să simțim că nu suntem niciodată singuri în eforturile pe care le facem. Camaraderia e sora bună a sufletelor noastre și suntem recunoscători pentru un drum ferm împreună. Mulțumim, Zdrovit!