Varta, energie, caritate și performanță

Alergarea montană este un sport al rezilienței, al forței interioare și al unui consum extraordinar de energie. Un maratonist care străbate munții se află în plin efort timp de aproximativ 3-8 ore într-o cursă. Pentru a ajunge să fie finisher, el are nevoie de multe antrenamente, în condiții dintre cele mai dificile. Partea cea mai faină, însă, a acestui sport, este aceea că el poate fi practicat până la vârste înaintate.

Pentru cine nu este familiarizat cu modul de a fi al alergătorilor montani, performanțele acestora, chiar și ale celor cu rezultate modeste comparativ cu ale celorlalți, par incredibile. “Cum să alergi pe munte? 10 km în alergare? Ai alergat 21 de km? Și cu mașina mi se pare mult să merg 42 de km, darămite în alergare?” Regina întrebărilor este, însă, aceasta: “Și te plătește cineva ca să alergi atât?” Da, de la uimire la amuzament este un pas pe care îl facem foarte rapid. Ceea ce rămâne, dincolo de toate acestea, este faptul că un maraton montan este o cursă, pe cât de nobilă, pe atât de impresionantă prin cantitatea de energie care se consumă.

Nu e de mirare, așadar, că sponsorul principal al ediției a VII-a a Maratonului Montan Rafael este Varta, producătorul acelor celebre baterii care personifică esența energiei și le oferă aparatelor extraordinara capacitate de a se umple de viață pentru un timp incredibil de lung. De unde vine această putere? Cu siguranță, este un rezultat al multor ani de cercetare științifică și de evoluție tehnologică, dar e imposibil să nu vedem și energia oamenilor de la Varta, a căror dorință de a se implica social și de a distribui resurse și către alte cauze nobile, una dintre ele fiind aceea de a sprijini sportul caritabil și accesul gratuit al persoanelor cu dizabilități la terapii.

Au trecut 2 săptămâni de la maraton, valurile emoționale și cele ale adrenalinei au trecut și toate cele s-au așezat frumos în timp. Ne uităm înapoi și suntem recunoscători pentru ceea ce Varta și-a asumat să preia din investițiile necesare organizării, atât în ceea ce privește gestionarea timpului, cât și în recompensarea alergătorilor.

Bucuria parteneriatului cu Varta a fost deplină și pentru că, pe lângă generoasa sponsorizare, firma ne-a și oferit, prin angajații ei, satisfacția de a-i simți alături, ca alergători, unii dintre ei fiind deja la a a doua sau chiar la a treia participare la competiția noastră.

Mulțumim, Varta, pentru entuziasmul cu care ne-ai venit în sprijin și pentru generozitatea cu care ne înconjori de fiecare dată!