Trecem prin vremuri grele… Abia am ieșit din pandemie și lumea e încercată de un război necruțător. Oamenii și firmele au intrat în regim de autoconservare, resursele sunt limitate, iar gazele și curentul s-au scumpit incontrolabil. Bugetele organizațiilor și cele ale persoanelor fizice sunt greu încercate, iar lumea e în degringoladă. Oamenii încearcă să se bucure de libertate, dar ea e limitată de resurse și trăim dilema unui entuziasm mult prea ponderat.

Când factura o ia razna, iar bugetul pe care ți l-ai făcut devine timid în fața unei atât de mari discrepanțe între logică și realitate, ca organizație ce are în grijă atât de mulți oameni, te uiți în jur și cauți susținere la prietenii cei mai buni. Trimiți un semnal SOS și auzi ecoul propagându-se, din ce în ce mai surd, prin peștera în care a intrat comunitatea. Când totul pare că se aude vag și speranța tremură, iată că se aud răspunsuri dătătoare de speranță!

Compania Ertex a fost prima care s-a oferit să ne ajute și a oferit suma de 5000 de lei, redându-ne nădejdea că vom reuși să ieșim din iarnă. Apoi, Kronospan a oferit suma de 4000 de lei, Lingemann 2500 de lei, NBHX-Rolem 1000 de lei și TCL Trading 500 de lei. Hiu! Am ieșit temporar din criză, cheltuielile iernii și ale primăverii fiind acoperite, dacă luăm în calcul și subvenția venită din partea Primăriei Codlea.

Acum e vară și ne îngrijorează mai puțin consumul gazului. Știm că alte ierni vor veni, că greutățile nu ne vor ocoli în lume și în România, dar viața merge frumos înainte, grație celor care nu uită că grija pentru semeni cucerește lumea și că solidaritatea este mereu salvatoare.

Nu vom uita niciodată că, atunci când era frig și când contorul se învârtea dureros, au fost firme care au oprit tăvălugul și ne-au dat răgazul de a ne concentra pe terapiile acordate gratuit copiilor și adulților cu dizabilități, fără să ne temem că nu le vom putea oferi confortul fizic necesar.

Mulțumim pentru căldură și pentru lumină, Ertex, Kronospan, Lingemann, NBHX-Rolem și TCL Trading! Zâmbetul copiilor și liniștea adulților vi se datorează și vouă, iar noi vom aprecia mereu efortul pe care l-ați făcut și faptul că v-ați decentrat de pe autoconservare, în chiar mijlocul crizei, dovedind că responsabilitatea față de oameni este cheia și produsul performanței economice și sociale.