La fiecare început de primăvară, atunci când natura însăși încearcă să revină la viață, bărbații români le dăruiesc mamelor, iubitelor, soțiilor, surorilor și tuturor femeilor importante din viața lor mărțișoare, aducând bucurie, veselie și recunoștință pe chipul acestora. Este modul unic prin care domnii galanți din viața noastră marchează sfârșitul iernii și începutul anotimpului călduros, urându-ne „ o primăvară frumoasă”.

    Printre mărțișoare se numără diverse obiecte de artizanat aducătoare de noroc, după cum spune tradiția, dar și zambile, ghiocei sau alte flori de primăvară. Să vedem care este legenda mărțișorului și de unde vine ea.

    „Pe vremea dacilor, simbolurile primăverii erau confecționate din timpul iernii și se purtau doar după 1 Martie. Mărțișoarele erau pe atunci IMG-20180223-WA0010pietricele albe și roșii înșirate pe o ață. Alte surse arată că mărțișoarele constau în monede care erau atârnate de fire subțiri de lână, negru sau alb. Tipul de monedă (aur, argint sau bronz) indica statutul social. Ele erau purtate pentru noroc și pentru a avea o vreme bună. Dacii credeau că aceste amulete aduc fertilitate, frumusețe și previn arsurile din cauza soarelui. Acestea erau purtate până când copacii începeau să înflorească și apoi atârnate de crengile lor”. (sursa Legenda mărțișorului/www. Google.ro).

    Beneficiarii Fundaţiei Rafael au pregătit și anul acesta o gamă variată de mărțișoare, lucrate manual cu multă dragoste, dăruire și pasiune. Prin mărțișoarele create demonstrăm că și din mâinile persoanelor cu dizabilități pot ieși adevărate opere de artă făcute cu multă migală, răbdare și speranță că obiectele confecționate de noi își vor găsi un loc în casele și în viața dumneavoastră și vă vor aduce un zâmbet pe buze.

    De ce să cumpărați mărțișoare de la Fundația Rafael?

    Pentru că sunt confecționate manual, sunt obiecte unicat, fiind diferite de cele din comerț, în felul acesta ajutați fundația să își continue activitatea, făcând persoanele dizabile să se simtă utile și integrate în comunitatea din care fac parte și, nu în ultimul rând veți fi cu siguranță apreciați de doamnele din viața dumneavoastră pentru originalitate. Dacă aveți vreo preferință sau idee despre cum să ne diversificăm oferta de produse, e bine să știți că noi creăm și mărțișoare, obiecte, lumânări și bijuteri personalizate și inscripționate cu mesajul pe care doriți să îl transmiteți.

  Vă așteptăm  cu drag la sediul fundației sau la standurile de la Mirafarm, Florăria erAL Codlea, Amazing Flowers, Happy Cafe, Cofetăria Saray și din Brașov:  EvoKinetic, Showroom Cafe, Red Beauty Salon,  de unde puteți achiziționa produsele care vă încântă privirea, care vă sunt utile și cu ajutorul cărora le puteți surprinde în mod plăcut pe doamnele din viața dumneavoastră.

    Cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie vă dorim o primăvară frumoasă alături de un an bogat și roditor, plin de sănătate, zâmbete și împliniri.

 

Cu prețuire, dragoste și respect,

Fundația Rafael și Iulia

Autorul articolului: Iulia Dănilă