Competițiile de skandenberg sunt pentru oamenii puternici, pentru cei care se depășesc pe ei înșiși, strâng din dinți și își concentrează întreaga energie fizică, spirituală și psihică în creier, în suflet și în braț, pentru a deveni, pentru câteva clipe, fie mâini de fier, fie explozii energetice, gata să cuprindă și să cucerească. Acele momente de grație, însă, sunt răsplata pe care o merită cei care s-au format ca învingători, în ani și ani de muncă și de dezvoltare.

Când, după un campionat național, ești căutat de un medaliat, nu poți să fii decât onorat. Marian Orzănică, vicecampion național la master-brațul drept și deținătorul medaliei de bronz la seniori – brațul drept, pregătit magistral de Mircea Cârlogaru, cel mai medaliat sportiv român în skandenberg, mi-a scris simplu că vrea să doneze suma câștigată la campionatul național, pentru că lupta pe care a văzut-o în cadrul organizației, pentru creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și pentru integrarea acestora în societate, l-a inspirat.

Marian nu este la primul său gest de mărinimie față de Fundația Rafael. Forța brațelor sale vine dintr-un caracter puternic, de om obișnuit cu efortul și hotărât să învingă. Și, cum oamenii plini de măreție morală se întâlnesc, deloc întâ mplător, soția lui, Raluca Orzănică, l-a urmat la acest campionat și a obținut, la open, un loc 3 pe brațul stâng și un loc 2 pe brațul drept. Urmează copiii? Nu știm, dar cu siguranță vor fi și ei niște învingători, pentru că, dincolo de un campionat sau de o carieră sportivă, stă OMUL, cel care, indiferent de locul în clasament, este un om al luptei și îi inspiră pe ai săi și pe toți cei din jur, cu sufletul pe care-l pune în tot ceea ce face.

Urmează un campionat europen și unul mondial la care Marian se va prezenta. Îi urăm succes și îi spunem că, pentru noi, el este deja CAMPION!

Faptul că misiunea noastră este aceea de a ne concentra pe abilități ne-a adus în jur oameni și firme care au combinat forța cu empatia și cu responsabilitatea față de ceilalți. Ne simțim recunoscători pentru asta și apreciem în fiecare zi Darul minunat pe care Dumnezeu l-a sădit în fiecare dintre noi: capacitatea de a ne dărui. Poate că nu ni se pare mereu că e așa, dar asta înseamnă că nu ne-am uitat cu atenție în sufletele noastre și ale celor din jur. Cu toții avem acest Dar și îl putem accesa oricând. Să învățăm, așadar, de la campioni!

Mulțumim, Marian! Ești un erou al zilelor noastre și ne bucurăm că ne ești aproape!