Voluntarii de la competițiile montane Rafael sunt foarte eterogeni. Sunt, pe de o parte, cei care ne ajută zi de zi în activitățile cu copilașii și cu adulții cu dizabilități sau la alte activități ale organizației. Apoi, sunt cei din armata veselă și disciplinată de la Crucea Roșie, care vin gata organizați și au nevoie doar de câteva coordonate generale. De asemenea, mai sunt oamenii de munte, care se oferă să ne ajute, precum și alți prieteni de-ai noștri. Atât de diferiți și, totuși, atât de conectați și de concentrați pe obiectivele comune: o competiție reușită, cu oameni încântați și cu amintiri frumos sculptate în memoria individuală și colectivă!

Faptul că suntem diferiți este extraordinar de fain. Nu ne plictisim niciodată și reușim să acoperim foarte multe și diverse sarcini autoasumate: de la curățarea și tăierea legumelor, păzirea bagajelor, înregistrarea participanților, direcționarea, hidratarea, alimentarea și încurajarea alergătorilor, marcarea și demarcarea traseelor și multe, multe altele pe care voluntarii sunt chemați să le ducă la bun și fericit sfârșit.

Uitându-ne în urmă, spre Andurant, simțim bucuria încă unui eveniment împlinit. Privind înainte, spre Maratonul Montan Rafael, ne zgândăre deja entuziasmul unei noi și minunate provocări.

Le mulțumim frumoșilor noștri voluntari, din toate cămăruțele inimii de Rafael! Să ne revedem cu bine, la orice faptă faină!