Alături de prieteni, cu umanism montan

De aproape 15 ani ne preocupăm, la poalele Măgurii, de soarta copiilor și a adulților cu dizabilități. Încercăm să punem în inimile lor bucuria de a trăi viața din plin. Cautăm și antrenăm abilități care să compenseze ceea ce obișnuim să numim dizabilități. În cele două centre de zi, beneficiarii noștri au acces gratuit la programe de recuperare, de dezvoltare, la terapii, consiliere, socializare, asistență pentru creșterea autonomiei personale și pentru integrare socială. De asemenea, unii dintre beneficiari, și-au găsit un loc de muncăchiar în cadrul Atelierului Rafael, dând frâu liber creativității și formându-și deprinderi care-i ajută să facă pasul esențial de la statutul de asistați la cel de contribuabili.

Pentru ca eforturile noastre comune să aibă loc, avem nevoie de resurse și de finalitate. Fiind crescuți în mijlocul și în sufletul unei comunități care ne-a sprijinit mereu și care înțelege și vede sensul misiunii noastre, întreținem acest spirit printr-o comunicare constantă și activă cu cei din jur. Astfel, ei reușesc să-i cunoască pe beneficiarii noștri, să interacționeze cu ei, să manifeste empatie și altruism, relația fiind una terapeutică și binefăcătoare, în dublu sens, căci altruismul este aducător de fericire.

Ne extragem, așadar, seva din comunitate și, la rândul nostru, oferim comunității satisfacția ca resursele ei să dea rod.

Integrarea copiilor în familii, grupuri de prieteni, în grădinițe și școli, păstrarea și îmbunătățirea unei bune integrări și adaptări a adulților, inclusiv socio-profesional, reprezintă roade de care ne bucurăm cu toții.

Toate acestea nu se întâmplă de la sine, ci printr-o constantă, elaborată și armonioasă muncă în comun, cu efecte pe termen lung. Astfel, pe lângă efortul de zi cu zi, organizăm evenimente în comunitate, care îi cuprind pe cei mai faini oameni, de toate vârstele. 1 Iunie, spre exemplu, este, an de an, un prilej extraordinar de a ne întâlni în Promenadă cu preșcolarii, pentru a participa la spectacole de teatru de păpuși și la nenumărate jocuri. Școlarii mici se implică și ei în cunoașterea altruistă, în cadrul proiectului “Junior Cros”, iar cei mari participă periodic la crosuri și la alte activități caritabile.

Tinerii și adulții de toate vârstele din Codlea, din toată țara și alte țări participă, anual, la 2 evenimente montane cu un extraordinar impact: Andurant Sprint Rafael și Maratonul Montan Rafael, unde peste 700 de alergători montani străbat pădurile, urcă stâncile și coboară cu rapiditate, de dragul copiilor și al adulților cu dizabilități, pe soare, pe ploaie, prin frunze sau prin noroi.

Suntem încântați ca la toate aceste evenimente să-i simțim aproape pe prietenii noștri de la Expodom, care ne-au invitat să ne alegem de pe site-ul https://www.expodom.ro/ un dar care să ne fie de folos în ceea ce facem de dragul copiilor și adulților cu dizabilități. Am ales un minunat pavilion pliabil, care ne va proteja, în oraș, pe munți sau pe Maial, de soare și de ploaie, oferindu-ne posibilitatea de a ne crea, acolo unde îl montăm, propriul nostru locșor liniștit.

Vă așteptăm cu drag la toate evenimentele noastre! Nu uitați să vă notați în agendă: Andurant Sprint Rafael va avea loc în 28 mai, iar Maratonul Montan Rafael în 22 octombrie. Deja avem emoții, pentru că fiecare întâlnire cu oaspeții noștri e plină de satisfacții.