IMG_20170808_122147Dacă veți da un tur prin cele mai prietenoase și mai primitoare spații cu caracter comercial din Codlea și din Brașov, veți constata că din ce în ce mai multe au, fie produse marca “Atelierul Protejat Rafael”, alături de cutia de unde se depun bănuții, fie doar cutia de donații a Fundației Rafael, ca semne ale aprecierii agenților economici și a cumpărătorilor față de munca și de calitatea vieții persoanelor cu dizabilități.

Practic, lucrurile se întâmplă în cel mai natural mod: cei 12 angajați ai atelierului realizează produse handmade, noi le așezăm în spațiile comerciale prietene, iar cumpărătorii le aleg de pe rafturi și oferă, ca donație, suma pe care o aleg ei. Pe produse sunt trecute, în loc de prețuri, valorile estimate de noi, ca sugestii, dar ne bazăm pe gândurile și pe faptele bune ale semenilor noștri și, până în prezent, nu ne-am înșelat. În locurile în care există doar cutii de donații, mizăm exclusiv pe faptul că vizitatorii doresc să ofere sume de bani pentru cauza noastră.

Periodic, înlocuim produsele vândute și golim cutiile de donații, completând un proces verbal, la fața locului, împreună cu reprezentantul agentului economic. Suntem încântați și ne simțim încurajați când avem aproape astfel de parteneri de încredere și de oameni binevoitori care dăruiesc întotdeauna, indiferent cât și în ce fel.

Bucuria e maximă în sufletele beneficiarilor noștri când le spunem că am dus produsele, pe care abia le-au terminat de lucrat, în cât mai multe magazine.

Le mulțumim prietenilor dedicați și partenerilor: Farmacia Mirafarm, Happy Cafe, Supermarket Exotic, Amazing Flowers, Magazinul Muficom, Magazinul de piese auto Genacom, Magazinul cu materiale de construcții Eliascon, Coferăria Saray, Supermarketul La doi Pași și tuturor celor implicați în crearea lumii speciale.