În viață trecem prin bune și rele, prin încercări și bucurii, importantă este atitudinea pe care o abordăm și modul în care alegem să le facem față. Este crucial să gândim pozitiv, să fim conștienți de faptul că oricât de greu este momentul prin care trecem acum, acesta va trece, vom învăța ceva din acesta experiență, la sfârșitul fiecărei etape pe care o traversăm, devenind mai bogați moral și spiritual.

Viața este o continuă evoluție, am luat ființă pentru a ne dezvolta și pentru a-i ajuta pe semenii noștri să evolueze. Prin povestea noastră de viață, prin exemplul pe care îl dăm, nu ne dezvoltăm numai noi, ci îi ajutăm și pe ceilalți membri ai societății să mai urce o treaptă pe scara valorilor. Evoluția este întotdeauna palpitantă și dificilă, ne mai poticnim pe parcurs, dar când reușim să ne atingem un obiectiv, să trecem la următoarea etapă, simțim că tot efortul a meritat și uităm de toate greutățile. Pentru a evolua, trebuie să avem răbdare să trecem prin toate etapele, uneori am vrea ca lucrurile să se întâmple mult mai repede, dar lucrul făcut în grabă nu durează.

Întodeauna când mi-am dat toată silința pentru atingerea unui obiectiv, l-am dus la îndeplinire și am primit și răsplată, fie ea morală, financiară, dar de cele mai multe ori, spirituală. Recompensa financiară e mai mereu pe ultimele locuri important este să fii tu mulțumit cu ce ai realizat, să ai conștiința împăcată și să fii mulțumit sufletește.

Dar ce ne facem atunci când viața ne dă lămâi? Cum să facem limonadă, cum să trecem mai ușor peste greutăți?

De cele mai multe lămâile, greutățile, provocările ne ajută cel mai mult să devenim mai buni, să trecem la următorul nivel și să învățăm ceva din experiența trăită. Oricât de dificilă ar fi o etapă, există și părți frumoase în orice, trebuie să învățăm să vedem mereu partea plină a paharului, să îndulcim momentele mai puțin plăcute cu un surâs, o încurajare, este esențial să punem și puțin zahăr în limonadă, în felul acesta va deveni mai dulce și mai ușor de digerat.

    Oricât de grea ar fi o etapă din viața ta, nu uita, aceasta va trece, nu te stresa sau suprasolicita prea mult, după nori răsare întotdeauna soarele! Adoptă o atitudine pozitivă, ia-ți mereu zâmbetul în poșetă! Ține minte că în viață toate lucrurile se întâmplă cu un scop! Dacă o etapă mai grea ne ajută să evoluăm, să ne formăm ca oameni, atunci tot efortul a meritat.

 

Autorul articolului: Iulia Dănilă