De multe ori în viața apreciem oamenii pentru ambiția, caracterul sau realizările lor. Îi stimăm, râvnim la bunurile, bogațiile lor și vrem să fim ca ei, la fel de bogați, de talentați și de descurcăreți. DinIMG-20180206-WA0023 admirație pentru ei încercăm să îi copiem, să împrumutăm din calitățile lor, uitând parcă de sinele nostru și de propriile talente sau atribuții care ne fac unici și demni de admirație.

    Pentru a reuși în viața, cel mai important este să fim noi înșine, cu punctele noastre tari și slabe, să nu ne rușinăm de ceea ce suntem, să avem curajul să ne acceptăm, să împrumutăm ceea ce este frumos și bun de la alții, dar să le aplicăm pe propria persoană, să ne descoperim calitățile și să le valorificăm până ce ele ajung la apogeu și ne definesc ca o oameni, ca ființe sociale ce-și doresc să evolueze și să se autodepășească.

    Atunci când refuzăm să fim noi înșine, vrem să părem altcineva decât ceea ce suntem, chipurile să facem impresie bună, să fim pe placul celor cu care interacționăm, ne despărțim de dorințele propriului sine și ne îndreptăm cu pași repezi către alienare și dezastru social. Vrem să fim ca cei pe care îi admirăm pentru că succesul atrage, dar pentru a avea succes trebuie să ne asumăm propria persoană, să avem ambiția să fim din ce în ce mai buni și să ne îndeplinim menirea. Reușim în viață doar dacă ne asumăm victorile, eșecurile, încercările și tot ceea ce am învățat din experiențele trăite.

    Este esențial să găsești pe cineva care să te descopere, să te vadă precum o piatră neșlefuită, să te susțină, să te ajute să devii din ce în ce mai bun, să dai tot ceea ce e mai bun din tine. Oricât ai fi de talentat, de înzestrat cu calități, de unul singur nu ai să ajungi pe culmile succesului. În calea ta către devenire a ființei tale întâlnești tot felul de oameni, „unii vin în viața ta ca o binecuvântare, alții ca o lecție” – Maica Tereza, dar de la toți avem ceva de învățat. Este plăcut să accepți sfaturile celor din jur, dar în același timp să rămâi autentic, să rămâi acea fiintă spotană, capabilă să se adapteze la orice situație, dornică să înflorească și să dezvolte în fiecare zi.

 

Autenticitatea e un dar, o calitate, folosește-o ! Ai curajul să fii tu însuți și viața ta se va schimba în bine !

 

Autorul articolului: Iulia Dănilă